Η δήλωση του Κλοπ πως «ο Λουίς Ντίας έδειξε σαν να είναι παίκτης της Λίβερπουλ από καιρό», είναι ό,τι πιο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να ειπωθεί για την εμφάνιση του Κολομβιανού που πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στη Λίβερπουλ και εντυπωσίασε απέναντι στη Λέστερ.
Ο Λουίς Ντίας ξεκίνησε στην αριστερή πτέρυγα των «κόκκινων» έχοντας να παίξει με τους Φιρμίνο και Ζότα., Το γεγονός πως η μπάλα μεταφερόταν αρκετά από αριστερά, ή ακόμα και ο Αλεξάντερ – Άρνολντ άλλαζε όλο το παιχνίδι προς εκείνον, είναι ενδεικτικό της σιγουριάς που ενέπνεε η παρουσία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος.
Μάλιστα, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Μοχάμεντ Σαλάχ έπαιξε από δεξιά κι όχι στην αριστερή πτέρυγα, όπως είχε συνηθίσει φέτος ο Αιγύπτιος. Ακόμα κι έτσι, ο «Φαραώ» είχε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και ένα τρομερό δοκάρι με φαλτσαριστό σουτ που το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Σμάιχελ ήταν να το κοιτάζει.
Ο Λουίς Ντίας παρουσίασε σωστή συνεργασία και χημεία με τον Άντι Ρόμπερτσον που βρισκόταν πίσω του, ενώ, ο τρόπος που μπορεί ν’ αναπτύξει ταχύτητα με τη σβελτάδα που έχει ακόμα κι όταν η μπάλα είναι στα πόδια του, είναι από τα μεγαλύτερα προσόντα του.
Είχε 91% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, 68 επαφές με τη μπάλα και 9 εντός της αντίπαλης περιοχής. Κέρδισε 8 μονομαχίες, είχε 5 επιτυχημένες ενέργειες στο ένας με έναν, έκανε 4 τελικές και 2 εξ αυτών ήταν εντός στόχου.