Με τους αγώνες ΑΠΟΕΛ – Παρνασσός και ΕΝ Αγίας Βαρβάρας – Sabbianco Ανόρθωση συνεχίζεται το Σάββατο η Β’ Φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών στο Χάντμπολ. Τα δύο παιχνίδια ξεκινούν στις 16:00 και θα διεξαχθούν σε Άγιο Δομέτιο και Στρόβολο, αντίστοιχα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει εξασφαλισμένη την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off. Εάν κερδίσει κάνει και το 4-0 στις αναμετρήσεις της με την ΕΝΑΒ και εξασφαλίζει την πρόκριση στους τελικούς στο πολύ πιθανό σενάριο που η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας τερματίσει τέταρτη μετά τη Β’ Φάση. Και αυτό γιατί στα play off προκρίνεται στους τελικούς η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τέσσερις νίκες, μεταφέροντας νίκες από την Α’ & Β’ Φάση. Εάν το σκορ είναι ήδη 4-0 δεν θα γίνει ημιτελικός.

Ο Παρνασσός είναι δεύτερος και ο ΑΠΟΕΛ τρίτος ενώ η ομάδα του Σάββα Ζωγράφου προηγείται με 3-0 στις νίκες και εάν επικρατήσει και πάλι θα προκρίνεται επίσης στους τελικούς στην πιθανή περίπτωση που οι γαλαζοκίτρινοι τερματίσουν τρίτοι. Ωστόσο, εκκρεμεί η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για την τύχη του αγώνα Παρνασσός – ΑΠΟΕΛ 26-23 για την Α’ Φάση.

Μαθηματικές ελπίδες για την τρίτη διατηρεί η νεοφώτιστη ομάδα της ΕΝ Αγίας Βαρβάρας.

Η Βαθμολογία (Σε 13 Αγώνες)
1. Sabbianco Ανόρθωση        26
2. Παρνασσός Στροβόλου     20
3. ΑΠΟΕΛ                               12
4. ΕΝ Αγίας Βαρβάρας          9

Στο «Αφροδίτη» θα γίνει το Σάββατο (19/2 – 17:00) ο τρίτος αγώνας κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Ο Προοδευτικός Πάφου προηγείται 4-0 του ΘΟΪ Αυγόρου.

Τρεις αγώνες στη Β’ Κατηγορία

Για την 11η αγωνιστική στη Β’ Κατηγορία το Σάββατο θα γίνουν οι αγώνες ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (15:00) και ΑΟ Αραδίππου – Απόλλων Αγ. Παύλου (18:00), σε Παλιομέτοχο και Αραδίππου, αντίστοιχα. Την Κυριακή (20/2 – 11:30) παίζουν Μαυρομμάτης – Πανελλήνιος στον Άγιο Δομέτιο. Μεσοβδόμαδα Ομόνοια Αγ. Βαρβάρας – Ατρόμητοι Αγ. Τριμιθιάς 18-31.

Στην κατάταξη το ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς έχει 16β σε 9 αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο έχει 14β σε 7 αγώνες αφού δεν κατέγραψε οποιαδήποτε απώλεια. Με 11β σε 9 αγώνες ακολουθεί ο ΑΟ Αραδίππου.

– Για το Πρωτάθλημα Νέων U19 θα γίνει τη Δευτέρα (21/2 – 19:15) ο αγώνας Παρνασσός – ΑΟ Αραδίππου. Μεσοβδόμαδα ο Παρνασσός διατήρησε το απόλυτο κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο εκτός έδρας με 32-21 σε εξ αναβολής αγώνα της 2ης Αγωνιστικής. Η ομάδα του Στροβόλου μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, το Ευρωπαϊκό μια νίκη σε τρεις αγώνες και ο ΑΟ Αραδίππου τέσσερις ήττες.