Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας ενόψει του τελικού πρωταθλήματος στο ΓΣΠ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

Για τον τελικό απέναντι στο ΑΠΟΕΛ: «Είναι πολύ μεγάλη η ανυπομονησία, θα κριθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Το περιμένουμε όλοι στην ΑΕΚ και όλος ο κόσμος. Έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε ιστορία μέσα σε ένα ενενηντάλεπτο. Δουλεύουμε για να πάμε προετοιμασμένοι στο παιχνίδι. Πριν λίγους μήνες θα ακουγόταν σαν όνειρο αυτό που θα ζήσουμε αλλά πλέον απέχουμε μόνο μία νίκη. Κρίνονται οι κόποι μίας χρονιάς και των τελευταίων χρόνων θα έλεγα. Δεν είχαμε ποτέ τέτοια δυνατότητα τόσα χρόνια».

Για τα αγωνιστικά: «Είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι, είχαμε κάποια θέματα από το προηγούμενο ματς αλλά είναι όλοι διαθέσιμοι. Δίνεται η δυνατότητα στον Μπεν Σιμόν να διαχειριστεί την ομάδα με όλα τις τα όπλα».

Για το ότι θα αγωνιστούν εκτός έδρας και με μεγάλη παρουσία κόσμου του ΑΠΟΕΛ: «Ξέρουμε τι διακυβεύεται, θα συναντήσουμε κάτι παραπάνω από μία ατμόσφαιρα. Έχουμε δώσει και άλλα ντέρμπι με τέτοιες συνθήκες. Έγινε και στα πλέι οφ, έχουμε πετύχει το απόλυτο και εκτός έδρας και αυτό θα κάνουμε και το Σάββατο. Πάμε με καλή ψυχολογία και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Το ζητούμενο είναι να βγάλουμε τις αρετές μας, να κάνουμε καλό παιχνίδι χωρίς λάθη για να τα καταφέρουμε και το πιστεύουμε. Μας έχει δώσει το δικαίωμα να το πιστεύουμε η ίδια η ομάδα. Θα μετρήσει ποιος θα φροντίσει οι λεπτομέρειες να είναι με το μέρος του. Πρέπει να κάνει ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι αυτός που θα το πάρει και τα λάθη είναι απαγορευμένα».

Για την ισοπαλία κόντρα στην Ανόρθωση: «Αποτελεί παρελθόν ο αγώνας. Εμείς ξέρουμε ότι με ένα αποτέλεσμα φέρνουμε το πρωτάθλημα στην Λάρνακα. Μην ξεχνάμε και τα δεδομένα που είχαμε πριν, ξεκινήσαμε 7 βαθμούς από την κορυφή τα πλέι οφ και τώρα απέχουμε μία νίκη από τον τίτλο».

Για την εκδήλωση με τις οικογένειες των παικτών: «Ήταν οικογενειακή μάζωξη, περάσαμε ευχάριστα μετά τις γιορτές. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, το έχουμε ξανά κάνει μέσα στη σεζόν. Πάμε με εξαιρετική ψυχολογία στο παιχνίδι μας».

Για την γιγαντοοθόνη έξω από το γήπεδο: «Είμαστε σε συνεννόηση με τον κόσμο, θα τοποθετηθεί στο χώρο στάθμευσης πίσω από τη Δυτική εξέδρα γιγαντοοθόνη για να παρακολουθήσουν τον τελικό. Το περιμένουμε πως και πως και εμείς και ο αντίπαλος αυτό το παιχνίδι. Η λέξη ανυπομονησία είναι το απόλυτο παράδειγμα».

Για το τί λέει ο Μπεν Σιμόν στους παίκτες: «Είναι άνθρωπος που έχει επαφή με τους παίκτες αλλά μένουν μεταξύ τους. Όταν τελειώσει η σεζόν εάν θέλει να πει και ο ίδιος θα τα πει».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Ο κόσμος δεν θα είναι στο πλευρό μας αλλά θα έρθουν να υποδεχθούν την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο πριν την αναχώρηση και θα είναι και στο γήπεδο όπως είπαμε».

Εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη με τον Παναγιώτη Γιάννου (τεχνικός διευθυντής ακαδημιών ΑΕΚ) μετά το ενδιαφέρον της ΑΕΛ: «Το χειρίζεται η διοίκηση πάντα σε συνεννόηση με αυτή της ΑΕΛ η οποία έδειξε ενδιαφέρον και όταν έχουμε κάτι επίσημο θα το πούμε».