Ίδια αγκαλιά, ίδιος ενθουσιασμός, κόντρα στην ίδια ομάδα. Εργκίν Αταμάν και Κώστας Σλούκας πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four της EuroLeague και θύμισαν τη στιγμή των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Διαμαντίδη στον τελικό του 2011, ενώ «ξύπνησαν» και όμορφες μνήμες στους φίλους του «τριφυλλιού».

Η βραδιά της 7ης Μαΐου του 2024 ανήκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατόρθωσε να υπερκεράσει το «εμπόδιο» της Μακάμπι Τελ Αβίβ (81-72) στο Game 5 των Play Offs της EuroLeague που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και κατά συνέπεια να επιστρέψει στο Final Four, έπειτα από 12 χρόνια.

Μετά το τέλος του αγώνα, το παρκέ «πλημμύρισε» από κόσμο, ακολούθησε ξέφρενο… πάρτι στα αποδυτήρια και στους διαδρόμους του γηπέδου, την ίδια στιγμή που οι πρωταγωνιστές χάθηκαν στις αγκαλιές των χιλιάδων φίλων του «τριφυλλιού».

Πάντως, η στιγμή που ξεχώρισε ήταν μία και έλαβε χώρα μεταξύ του Εργκίν Αταμάν και του Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός των «πράσινων» ταλαιπωρήθηκε από θλάση στη γάμπα και δεν μπόρεσε να ενισχύσει την προσπάθεια των συμπαικτών του στην… τελική ευθεία της αναμέτρησης. Κι όμως, ανέλαβε χρέη εμψυχωτή, έδινε οδηγίες σαν… προπονητής και με τη λήξη του ματς πανηγύρισε έξαλλα με τον Τούρκο τεχνικό του Παναθηναϊκού, ενώ ο φακός «έπιασε» τους δύο άνδρες να αγκαλιάζονται.

Μία αγκαλιά που έκρυβε μέσα της τους κόπους και τις θυσίες που έχουν γίνει από τους «πράσινους» μέσα στη σεζόν και θύμισε κατά πολύ, τον εναγκαλισμό που είχαν Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Διαμαντίδης, στον τελικό της Βαρκελώνης το 2011, εκεί που «ράφτηκε» το 6ο αστέρι του Παναθηναϊκού.

13 χρόνια παρά μία ημέρα νωρίτερα, Αταμάν και Σλούκας το… έκαναν ξανά. Ίδια αγκαλιά, και πάλι κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά σε διαφορετική φάση της διοργάνωσης και μέσα σε ένα ΟΑΚΑ που… φλεγόταν. Το μόνο που μένει για το «τριφύλλι», είναι να ταξιδέψει στο Βερολίνο και να κατακτήσει το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από εκείνο το απόγευμα της 8ης Μαΐου του 2011 στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Κι ακόμη και αν Αταμάν και Σλούκας δεν βρίσκονται στο επίπεδο των Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη – και ενδεχομένως να μη φτάσουν ποτέ – η στιγμή που έζησαν οι δυο τους το βράδυ της Τρίτης (07/05), «ξύπνησε» όμορφες και νοσταλγικές μνήμες στους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι γνωρίζουν πως το «τριφύλλι» επέστρεψε εκεί που ανήκει.