Ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό έπεσε… βαρύς στη Μακάμπι, που είναι υποχρεωμένη να σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Η αβεβαιότητα για τα οικονομικά δεδομένα της νέας σεζόν, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ, είναι ένα βασικό ζήτημα.

Προτεραιότητα για τη διοίκηση είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Όντεντ Κάτας, το έργο του οποίου κρίνεται απόλυτα πετυχημένο, παρότι η Μακάμπι αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχή σεζόν στα playoffs. Οι συζητήσεις είχαν αρχίσει πριν τρεις εβδομάδες, αλλά λόγω των playoffs μετατέθηκαν και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί τι θα συμβεί με τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας. Ο Τζος Νίμπο έχει ήδη κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο, ενώ παρότι έχουν συμβόλαια και για τη νέα περίοδο οι Λορέντζο Μπράουν, Γουέιντ Μπόλντγουιν και Μπόνζι Κόλσον, είναι αμφίβολο αν θα μείνουν εφόσον η ομάδα παραμένει… ξεσπιτωμένη. «Ο Γουέιντ, ο Μπόνζι κι εγώ δεν πάμε πουθενά. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε καλύτερα του χρόνου», είπε ο Μπράουν, που πάντως φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Ρεάλ.