Πρώτη αναμέτρηση, στο 2022, αυτή της Κυριακής για την Ανόρθωση απέναντι στην ΑΕΛ. Ένα παιχνίδι το οποίο συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην «Κυρία» (βλ. απόκτηση Βερχόβετς). Οι φίλοι της βαρωσιώτικης ομάδας θα δώσουν δυναμικό παρών στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θέλοντας να σπρώξουν την ομάδα τους προς την επικράτηση στο ντέρμπι, αυξάνοντας την ίδια ώρα τις πιθανότητές της για είσοδο στην πρώτη 6άδα αλλά και πλησιάζοντας τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μπορεί μετά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να την έχουν ρίξει στην 7η θέση, όμως εάν επιτευχθεί ο -μοναδικός- στόχος της νίκης την Κυριακή, θα αναγράφεται ως 4η και θα είναι στο -8 από την κορυφή, έχοντας και παιχνίδι στο χέρι. Γι’ αυτό και είναι τεράστιο το κίνητρο, αλλά και πολύ σημαντικό το ντέρμπι για την μετέπειτα πορεία.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια που δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ρισβάνη που κρίθηκε ανέτοιμος και υπολογίζεται να επιστρέψει στο ματς κυπέλλου, έχει όλα τα υπόλοιπα «όπλα» στην διάθεσή του.
Έτσι, στο κέντρο της άμυνας κόντρα στην ΑΕΛ αναμένεται να βρεθούν οι Αντωνιάδης και Αραγιούρι. Το δίδυμο των τελευταίων αγώνων που συνείσφερε στο να έρθουν τα clean sheets για τον Λόρια. Δεξιά αναμένεται να κινείται ο Αμπαρτζουμιάν, αριστερά ο Κορέια και στο κέντρο οι Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς. Η επιθετική τριπλέτα θα απαρτίζεται από τους Ντέλετιτς, Ουάρντα και Νοβότνι.

Κύπρος Εγγλέζος