Ήταν η πιο προβληματική εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ από τότε που άρχισε τη βαθμολογική του αντεπίθεση.
Δεν άρεσε η ομάδα του Σωφρόνη, που ειδικά από το 54’ όταν άνοιξε το σκορ ο Νατέλ, χάθηκε από το γήπεδο, ακόμα και αν είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από τον αντίπαλο.
Μετά το 1-0, έγιναν σωρεία λαθών με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπήσει μέχρι που ο Μάγκλιτσα πέτυχε το 2-0.
Λάθη που άρχιζαν από την άμυνα και τη μεσαία γραμμή με την αδυναμία να κρατήσει μπάλα και να μαρκάρει σωστά.
Θα πρέπει να εντοπίσει τα λάθη και τις αδυναμίες ο προπονητής για την πολύ δύσκολη συνέχεια που θα καθορίσει και το αν το ΑΠΟΕΛ θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη 6άδα.
Μία δικαιολογία, ήταν οι πολλές και βασικές απουσίες, τιμωρημένων αλλά και τραυματιών, όμως δεν μπορεί να μείνει εκεί ο προπονητής, παρά μόνο είναι υποχρεωμένος να βρει λύσεις ώστε να ανακάμψει και αγωνιστικά η ομάδα του.


Πρέπει όμως να σημειωθεί και το εξής. Το ΑΠΟΕΛ έχασε βαθμούς σε άλλα ματς στα οποία έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο. Όπως ήταν με τον Ολυμπιακό, με τον Απόλλων, με την Πάφος FC και με τον Άρη.
Άρα λοιπόν μπορεί κάποιος να πει ότι άξιζε να πάρει τους βαθμούς της νίκης σε ένα ματς που δεν ήταν καλό και αυτό έγινε με τη Δόξα Κατωκοπιάς.
Εκτός από τους βαθμούς, το ΑΠΟΕΛ είδε τον Ζοάο Πέδρο να μπαίνει στην 11άδα και να στέλνει μήνυμα ετοιμότητας, όπως επίσης είδε τον Άντον Μάγκλιτσα να σκοράρει και να έχει καταλυτική παρουσία στη νίκη.
Είδε όμως ξανά, να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο της εύκολης τιμωρίας των παικτών του με τις κίτρινες κάρτες. Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο μία ομάδα με αριθμητικό πλεονέκτημα να δέχεται 6 κίτρινες και μάλιστα στην έδρας της.


Οι Ντε Βινσέντι,Νταουσβίλι, Σάβιτς, Οκριασβίλι, Σκουφέτ, Μάγκλιτσα τιμωρήθηκαν με τη Δόξα και ασφαλώς δεν δημιουργούν την καλύτερη εντύπωση.
Το ΑΠΟΕΛ, έχει στη διάθεση του πέντε ακόμα αγώνες για να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση. Θα παίξει κατά σειρά με ΑΕΛ-ΠΑΕΕΚ (εξ αναβολής)-ΑΕΚΑνόρθωση(εξ αναβολής) και Ομόνοια.
Αυτοί είναι οι αγώνες που θα κρίνουν την τελική βαθμολογική κατάταξη της ομάδας που ουσιαστικά κρατάει στα…χέρια της την επίτευξη του στόχου για την πρώτη 6άδα.
Την Τετάρτη βέβαια, προηγείται η ρεβάνς στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό, όπου θα προκύψουν επιστροφές παικτών, όπως ο Κβιλιτάια, ο Βινίσιους και ο Σόουζα, αλλά θα λείψει ο Σατσιάς, ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι θα απουσιάσει για 4-5 βδομάδες μετά τον τραυματισμό του στην προπόνηση.
Εν αναμονή πάντα και της ετοιμότητας του Σαρφό,
που αναμένεται να προλάβει τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.