Από το 1′ λεπτό του αγώνα με το Καμερούν, ο Γιαγκό του Άρη που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο για την Μπουρκίνα Φάσο φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα με το ESPN να σημειώνει πως «ήταν ένα από τα πιο άγρια τάκλιν που έχουμε δει ποτέ στο πρώτο λεπτό του AFCON 2022». 

Ο διαιτητής του αγώνα ωστόσο, αρκέστηκε στην κίτρινη. Παρ’ όλα αυτά το Καμερούν που βρέθηκε πίσω στο σκορ, κέρδισε με 2-1 χάρις σε δύο γκολ από εκτελέσεις πέναλτι.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 24ο λεπτό. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Καμερούν, και αφού ο Γκίρα είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται στη γραμμή, ο Σανκαρέ έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, έπειτα από σέντρα από τα δεξιά και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Άγιαξ.
Οι οικοδεσπότες του τουρνουά κατάφεραν και έφεραν τούμπα το παιχνίδι πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα το κατάφερε με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βινσέν Αμπουμπακάρ στο 40′ και το 45+3′, υπογράφοντας τη νίκη για την ομάδα του.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ονανά, Ενγκαντέ, Φάι, Ονγκενέ, Ενγκαμαλέ (84’ Μπασογκόγκ), Τολό, Κουντέ (66’ Εντζιέ), Ανγκισά, Ουμ Γκουέ, Αμπουμπακάρ (88’ Νεγιού), Εκαμπί (66’ Τσούπο Μοτίν)

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κόφι, Μάλο, Γιάγκο, Νταγιό, Καμπορέ, Τουρέ, Σανγκαρέ, Τραορέ (86’ Μπαντέ Μπαγιάλα (71’ Σανόγκο), Ταπσόμπα (71’ Κονατέ)