Πολύ δύσκολο και πιεσμένο είναι το πρόγραμμα που έχει η Ομόνοια στη συνέχεια μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, οπόταν και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για το 2021. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ντέρμπι και πολύ καθοριστικούς αγώνες, στην προσπάθεια που κάνει το «τριφύλλι» να καλύψει το χαμένο έδαφος και να επανέλθει –αν τα καταφέρει- στην διεκδίκηση του τίτλου. Της δίνεται πάντως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, μετά την ήττα του Απόλλωνα από τον Άρη…
Η αρχή θα γίνει αύριο Δευτέρα με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο ΓΣΠ (13η αγωνιστική) και θα ακολουθήσουν μέσα σε διάστημα 14 ημερών, ακόμη τρία παιγνίδια, όλα στην Λευκωσία! Στις 19/12 η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει για την 14η αγωνιστική την Δόξα στο Μακάρειο, στη συνέχεια στις 22/12 θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ στο ΓΣΠ στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής και θα ολοκληρώσει αυτό τον αγωνιστικό… Γολγοθά στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ (ως τυπικά γηπεδούχος), το οποίο είχε διακοπεί στο 17ο λεπτό λόγω ομίχλης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ… ΕΝΤΟΣ: Να σημειωθεί ότι η Ομόνοια έδωσε 7 αγώνες μέχρι στιγμής στην Λευκωσία, πέντε ως γηπεδούχος στο ΓΣΠ, ένα ως φιλοξενούμενη και επίσης επισκέφθηκε και μια φορά το Μακάρειο. Ο απολογισμός δεν είναι καλός, γιατί μετρούν 3 νίκες, 3 ήττες και μια ισοπαλία. Αναλυτικά στο ΓΣΠ ως γηπεδούχοι οι «πράσινοι» νίκησαν τον Άρη, τον Απόλλωνα και την Δόξα, δεχθήκαν την ήττα από την Ανόρθωση και έφεραν ισοπαλία με την Πάφο. Ως τυπικά φιλοξενούμενοι στο ΓΣΠ έχασαν από τον Ολυμπιακό, ενώ στην πρώτη φετινή τους παρουσία στο Μακάρειο, δέχθηκαν την ήττα από την ΠΑΕΕΚ.
Για να μπορέσει όμως η Ομόνοια να μπει ξανά στο κυνήγι του τίτλου και να μειώσει τις αποστάσεις, θα πρέπεισημα απαραίτητα να βελτιώσει τα αποτελέσματα της στη Λευκωσία…
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Χένινγκ Μπεργκ δεν υπολογίζει στους Φαμπιάνο, Κούσουλο και Γιούστε. Είναι πολύ πιθανό να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα, όπως και στο ματς με την ΑΕΛ. Θέση διεκδικεί κι ο Μπασιρού.