Μετά την ήττα αλλά την καλή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδα των Ελπίδων κόντρα στην Πορτογαλία, ο προπονητής Γιάννος Οκκάς τόνισε ότι οι διεθνείς έπαιξαν σαν νικητές.
«Τα παιδιά έπαιξαν σαν νικητές. Αυτό που ζητήσαμε ήταν να μπούμε σε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που ήταν φιναλίστ του EURO με σεβασμό αλλά χωρίς φόβο. Στα πρώτα στάδια η Πορτογαλία μπήκε για να δείξει τη δύναμη της. Είχαμε κι’ εμείς φάσεις για ένα γκολ. Δεν μίλησα στα παιδιά, θα τους δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια, γιατί έπαιξαν πολύ καλά ειδικά στο β’ ημίχρονο. Την ερχόμενη Τρίτη έχουμε τον ίδιο αντίπαλο εκτός έδρας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα»
είπε αρχικά ο Οκκάς.
Μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο η ομάδα μας στην επανάληψη, τι τυς είπατε στο ημίχρονο; «Κάναμε κάποιες μικρές διορθώσεις στο ημίχρονο. Ήμασταν έτοιμοι για τον αγώνα. Ήμασταν έτοιμοι και για πολλά σενάρια και για μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο τακτικό κομμάτι. Κλείσαμε καλύτερα κάποιους χώρους και κρατήσαμε καλύτερα μπάλα».
Η βελτίωση στην επανάληψη μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το παιχνίδι της Τρίτης; «Προέχει η αποθεραπεία των παιδιών τώρα. Η Πορτογαλία έχει μεγαλύτερο βάθος αλλά έχουμε εμείς παιδιά που μπορούν να μπουν μέσα και να τα δώσουν όλα. Θα πάμε για βαθμό ή βαθμούς».