Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Αραδίππου, Νίκο Χαβέλκα σε μία αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του αλλά και του πρωταθλήματος αφού ψηφίστηκε στην κορυφαία 11άδα της β’ κατηγορίας. Μας μίλησε για την μέχρι τώρα καριέρα του, την προσαρμογή του στην χώρα μας και είπε σημαντικά πράγματα για την πορεία μέχρι την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συνέντευξη στον Σόλωνα Κύπρου

Πες μας λίγα λόγια για εσένα αρχικά, να σε γνωρίσει ο κόσμος και για την ποδοσφαιρική σου καριέρα μέχρι και σήμερα.
«Με λένε Νίκο Χαβέλκα. Είμαι 24 χρονών και είμαι από την Κροατία και συγκεκριμένα από μια πόλη που ονομάζεται Varaždin. Σε ηλικία 6 ετών, μπήκα στη ακαδημία ποδοσφαίρου NK Varteks και έμεινα εκεί μέχρι τα 12 μου χρόνια. Μετά από έξι χρόνια στο σύλλογο της πόλης μου, έλαβα μια κλήση από την GNK Dinamo Zagreb όπου πέρασα ένα χρόνο πριν επιστρέψω στο Varaždin, όπου συνέχισα να παίζω μέχρι τα 19 μου. Σε ηλικία 20 ετών, υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με τη NK Slaven Belupo. Μετά από δύο σεζόν με την Belupo, εντάχθηκα στη δεύτερη κατηγορία της Κύπρου, στον Ονήσιλο Σωτήρας, όπου έμεινα για μία σεζόν και μετά δοκίμασα την τύχη μου στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Το 2023 επέστρεψα στην Κύπρο και υπέγραψα συμβόλαιο με την Ομόνοια Αραδίππου».
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Πως είναι η ζωή σου στην Κύπρο. Έχεις προσαρμοστεί μακριά από την χώρα σου την Κροατία ή αντιμετώπισες δυσκολίες σε αυτό το κομμάτι;
«Η ζωή είναι πιο χαλαρή, οι άνθρωποι είναι προσιτοί, καλόκαρδοι, φιλόξενοι και ο καιρός είναι υπέροχος. Ο κόσμος με έχει αποδεχτεί σαν να είμαι χρόνια εδώ. Σας εκτιμώ πολύ και σας είμαι ευγνώμων».

Πως προέκυψε η μεταγραφή σου στην Ομόνοια Αραδίππου το περασμένο καλοκαίρι;
«Είχα αρκετές επιλογές, αλλά δυστυχώς τότε καμία δεν λειτούργησε. Με τη βοήθεια του φίλου μου Σάββα, τον οποίο ευχαριστώ για άλλη μια φορά, έφτασα στην Ομόνοια Αραδίππου όπου υπέγραψα συμβόλαιο ενός έτους μετά από δύο εβδομάδες. Δεν μετανιώνω και χαίρομαι που όλα έγιναν ακριβώς έτσι. Τον περασμένο Δεκέμβριο επέκτεινα το συμβόλαιο για άλλη μια σεζόν γιατί πίστευα στην ομάδα και ήμουν σίγουρος ότι θα αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Πως είδες το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα που έχεις αγωνιστεί;
«Στην Κροατία δίνεται μεγάλη έμφαση σε διάφορες τεχνικές από μικρή ηλικία, κάτι που στη συνέχεια γίνεται εμφανές στις υψηλότερες κατηγορίες. Ίσως η τεχνική είναι σε λίγο υψηλότερο επίπεδο, ενώ από την άλλη το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει να κάνει με ταχύτητα, δύναμη και επιθετικότητα. Ωστόσο, η επιθυμία για νίκη είναι εμφανές και στις δύο χώρες».

Πες μας για τα συναισθήματα σου μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στην α’ κατηγορία;
«Το συναίσθημα είναι ανεξήγητο. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, για κάθε αγόρι που παίζει ποδόσφαιρο. Μακριά από το σπίτι μου, χωρίς οικογένεια και φίλους, αλλά με την ενότητα της ομάδας, ολόκληρου του προπονητικού επιτελείου, της διοίκησης και των φιλάθλων, τα καταφέραμε παρά το ότι φαινόταν αδύνατο στην αρχή. Πίσω μας έχουμε 9 μήνες προσπάθειας, θυσιών και σκληρής δουλειάς, αλλά δεν μετανιώνουμε γιατί αυτή η ομάδα έγραψε ιστορία μετά από 28 χρόνια. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός. Μέχρι τότε θα απολαμβάνω και θα αναπολώ όλη τη σεζόν».

Τι ήταν πιστεύεις αυτό που οδήγησε την ομάδα σε αυτές τις ιστορικές επιτυχίες;
«Προσωπικά, με παρακίνησε το ότι αυτή τη σεζόν υπήρχε πιθανότητα να επαναληφθεί η μεγάλη επιτυχία του συλλόγου μετά από 28 χρόνια. Η στήριξη των φιλάθλων μας ώθησε να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι και να μην τους απογοητεύουμε. Αγώνα με αγώνα, πλησιάζαμε σε κάτι μεγάλο, που τελικά έγινε».

Πες μας λίγα λόγια για τον προπονητή σου αλλά και το συμβούλιο της ομάδας, για τον τρόπο που σας στήριξαν σε ολόκληρη την χρονιά.
«Από την αρχή είχαμε μεγάλη υποστήριξη από τη διοίκηση μέχρι το τέλος φυσικά. Ο προπονητής μας, Ούγκο Μαρτίνς είναι εξαιρετικός, σου δίνει κίνητρο και είναι ταυτόχρονα φίλος. Υπήρχε χημεία μεταξύ όλων μας. Μαζί με τους οπαδούς μας, ως μια μεγάλη οικογένεια, πετύχαμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία».

Πως νιώθεις που αναδείχθηκες στην κορυφαία εντεκάδα της β’ κατηγορίας φέτος;
«Το θεωρώ τη μεγαλύτερη μου επιτυχία στο ποδόσφαιρο, ειδικά λόγω του ότι η ψήφος προέρχεται από τους παίκτες και προπονητές. Είναι σημαντικό για μένα, επειδή αναγνωρίστηκε η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια μου, κάτι που αποτελεί μεγάλη ενθάρρυνση για το μέλλον. Φυσικά, τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την ομάδα μου και τον προπονητή μας, γι’ αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί αλλά και ομαδικοί στόχοι για τη νέα σεζόν στην α’ κατηγορία;
«Έχω συμβόλαιο με την Ομόνοια Αραδίππου για έναν ακόμη χρόνο. Το κίνητρο είναι τεράστιο για εμένα και την ομάδα, αυτή η επιτυχία πρέπει να δικαιολογηθεί. Θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστούμε, ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και μόλις βρούμε τον ρυθμό μας, όλα είναι πιθανά».