Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν εκείνος που καθόρισε το παιχνίδι στο φινάλε και σφράγισε το εισιτήριο πρόκρισης του Ολυμπιακού μέσα στη Βαρκελώνη.

Μιλώντας στη Nova, o Aμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είπε:
«Ξέραμε ότι όλες οι θυσίες που κάναμε μέσα στη σεζόν ήταν για να φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή. Να κερδίσουμε αυτή τη σειρά και να προκριθούμε στο Final-4. Κάναμε μεγάλη υπομονή. Είναι πολύ ωραία η στιγμή να είσαι Έλληνας και να βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο Final-4. Το πρώτο μήνυμα που έλαβα ήταν από τον Βασίλη Σπανούλη και είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι πολύ τυχερός που έχω συνυπάρξει με παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Σλούκας και με έχουν μάθει πώς να διοχετεύω την ενέργεια μου».

Για τη γυναίκα του σημείωσε: «Αυτή είναι η Μπέριλ. Είναι πολύ συναισθηματική. Έρχεται σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας. Διαβάζει τα πάντα στα social media και της εξηγώ να μην το κάνει, αλλά να συγκεντρωθεί στη δουλειά μας. Θέλω να γυρίσω να περάσω χρόνο με το παιδί μου και ελπίζω να έρθει μαζί μου στο Βερολίνο».