Στην Πάφο πανηγυρίζουν από χθες την ιστορική κατάκτηση του πρώτου τροπαίου στην ιστορία τους μετά την επιβλητική εμφάνιση και δίκαιη νίκη με 3-0 κόντρα στην Ομόνοια. Το άξιζαν, το πήραν και δικαιώθηκαν όλοι στην ομάδα και στο μέλλον όπως είπαν και οι αρμόδιοι (βλέπε Λομάκιν-Ντουμπόφ) θέλουν να γίνουν και πρωταθλητές.
Η επόμενη μέρα όπως είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, αφορά τα συμβόλαια που λήγουν με το πέρας του μήνα Μαΐου. Συγκεκριμένα, στην Πάφος FC λήγουν τα συμβόλαια 9 ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι περισσότεροι αποτελούν βασικούς πυλώνες της επιτυχημένης αυτής χρονιάς στην ομάδα. Αυτοί είναι οι Γιοσίποβιτς, Ικόκο, Τάνκοβιτς, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ και Δημητρίου. Ενώ οι Πέπε, Μπότσκαι και Ρους είναι δανεικοί από Ολυμπιακό Πειραιώς, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Πίζα αντίστοιχα με το μέλλον τους να μην εξαρτάται βέβαια από την Παφιακή ομάδα.
Βλέποντας κανείς τα ονόματα των παικτών αυτών μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι είναι βασικοί και κομβικοί ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την ομάδα στο να σηκώσει το Κύπελλο και να βγει στην Ευρώπη, γι’ αυτό καλούνται οι Λομάκιν και Ντουμπόφ να αρχίσουν δουλειά έτσι ώστε να γίνει αυτό που ανέφεραν χθες μετά το φινάλε… να ανεβεί η Πάφος FC στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σόλωνας Κύπρου