Ο Βιεϊρίνια στις δηλώσεις του λίγο πριν σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή για το 2023-24 ως αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε πως η κατάκτηση του τίτλου μέσα στην έδρα του Άρη ήταν ένα όνειρο ενώ σημείωσε πως το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας ήταν η δίψα που είχε για να φτάσει μέχρι την κορυφή.

Για τα καπνογόνα που κρατούσε στα χέρια του και τους πανηγυρισμούς πάνω στο πούλμαν:

«Δεν έβρισκα άλλα, μόνο δύο κράτησα. Είναι γιορτή, δεν είναι κάτι άλλο. Να γιορτάσουμε όπως πρέπει με τον κόσμο μας».

Δεν είναι ώρα να ρωτήσουμε αν θα συνεχίσεις η όχι τι σημαίνει αυτό το πρωτάθλημα;

«Εγώ αν θα σταματήσω σίγουρα θα είμαι ένας ακόμη φίλαθλος του ΠΑΟΚ, όπως είμαι και ως ποδοσφαιριστής. Είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός, είναι νωρίς, θέλω να γιορτάσω με τους φίλους μου, την οικογένεια μου.

Είναι σκλήρη δουλειά όπως έχουν πει πολλοί και κανείς δεν μας πίστευε εμείς παλέψαμε σκληρά, ξέραμε πως κάποιες φορές δεν ήμασταν όπως πρέπει, όπως στη Λαμία. Εγώ είχα υποσχεθεί πως στο τέλος της χρονιάς θα γιορτάζαμε το πρωτάθλημα στον Λευκό Πύργο. Είμαι περήφανος για όλο τον κόσμο, για όλο το γκρουπ, για τον Ιβάν Σαββίδη”.

Τι είχε αυτή η ομάδα που της έδωσε το πρωτάθλημα;

«Δίψα για τίτλο. Ήταν μια ομάδα που είχε τρελαθεί γιατί κανείς στην αρχή δεν πίστευε σε εμάς, είχαμε ποιότητα, ξέραμε πως μπορούμε να παλέψουμε για τον τίτλο μέχρι την τελευταία μέρα. Πίσω από τις κάμερες δουλεύαμε σκληρά. Αλλά το να κερδίσεις το πρωτάθλημα μέσα στο Χαριλάου δεν μετριέται, είναι όνειρο».

Είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα από του 2019;

«Είναι δοαφορετικά το κερδίσαμε με τον τρόπο που κερδίσαμε σήμερα. Το προηγούμενο ήταν αήττητο αλλά και το σημερινό ήταν γλυκό».