Αποφασισμένος για πλήρη διαλεύκανση και ξεκαθάρισμα των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χρηστάκης Ευσταθίου, σημείωσε ότι ο Κύπρου Γεώργιος ήταν ενήμερος για τις καταγγελίες εναντίον των δύο ιερομόναχων, με την Ιερά Σύνοδο να συνεδριάζει αύριο το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την τύχη τους.

Στόχος της Συνόδου, είπε, είναι οι όποιες αποφάσεις να είναι αποτρεπτικές για επανάληψη των αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται η καθαίρεση των δύο ιερομόναχων.

Όπως είπε ο κ. Ευσταθίου, εναντίον τους εξετάζονται ηθικής (σεξουαλικής) και οικονομικής φύσεως αδικήματα, ενώ δεν αποκλείεται και η εμπλοκή της Αστυνομίας, καθώς το δεύτερο ενδεχομένως να εμπίπτει στον ποινικό κώδικα.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι ο Μακαριώτατος θα είναι αμείλικτος προς κάθε τέτοιας φύσεως θέματα, κυρίως στην ηθική πλευρά των κληρικών, ενώ επιθυμία του είναι να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, καθώς δεν θέλει να αφήνεται τίποτα κάτω από το χαλί.

Κλειστή μέχρι νεοτέρας η Μονή

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, η Μονή θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται αύριο να αποφασίσει ποια θα είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τη μονή, γιατί πρόκειται για έναν ιερό χώρο που προσελκύει χιλιάδες πιστούς.

ΠΗΓH: SIGMALIVE