Προς έγκριση βρίσκεται λογισμικό σύστημα, το οποίο θα καθιστά δυνατή την επίδοση προστίμων ή προειδοποιητικών επιστολών για την άσκηση ποινικής δίωξης, ανέφερε ο Τάσος Ασιηκκης, Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, στο Μεσημέρι και Κάτι.

Πρόκειται για το Photorandar List. Αφού προηγηθεί διαδικασία με το Ταχυδρομείο και με τους επιδότες και αποτύχει η επίδοση του προστίμου ή της προειδοποίησης που πληροφορεί τον πολίτη ότι θα ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη, τότε θα υλοποιείται η εφαρμογή του Photorandar List.

Το λογισμικό σύστημα αφού τύχει έγκρισης από τις αρμόδιες κυβερνητικές επιτροπές, τότε πρόθεση της αστυνομίας είναι να το υλοποιήσει πριν την έναρξη της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει δυνατότητα να εκδίδεται επί τόπου εξώδικο πρόστιμο ή επιστολή ότι επίκειται ποινική δίωξη στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα οδοφράγματα αλλά και σε οποιοδήποτε αστυνομικό σταθμό.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την ενεργοποίηση της εφαρμογής, όταν αποτύχει η επίδοση του εξωδίκου, καθώς συντρέχουν άλλοι λόγοι.

Επεσήμανε ότι είναι δύο περιπτώσεις. Είτε θα επιδίδεται πρόστιμο είτε θα ενημερώνεται ανάλογα με την παράβαση τους βαθμούς που έχει συσσωρεύσει και εάν επίκειται ποινική δίωξη. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE