Αυλαία με εμφατική νίκη για την τρομερή Τζιρόνα! Η ομάδα-έκπληξη της φετινής La Liga, φιλοδώρησε με επτά τέρματα τη Γρανάδα (7-0) για την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική σεζόν. Εξαιρετικό ματς από τους Τσιγκάνκοφ(2 γκολ, 1 ασίστ) και Ντόπβικ(3 γκολ). Μάλιστα με το χατ τρικ που πέτυχε ο Ουκρανός φορ ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 24 γκολ. Αποχαιρέτησαν την μεγάλη κατηγορία οι φιλοξενούμενοι.

Στο 8’ η Τζιρόνα απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, όμως το σουτ του Ερέρα δεν ανησύχησε τον Μαρτίνεθ και στο 22’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, αλλά το σουτ του Αλέις Γκαρσία από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα έξω.

Τελικά, στο 30’, η ομάδα του Μίτσελ πήρε το προβάδισμα, όταν ο Τσιγκάνκοφ έκανε την «γλυκιά» σέντρα από τα αριστερά και ο Έρικ Γκαρθία με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι Καταλανοί άλλαξαν πανέμορφα την μπάλα και ο Τσιγκάνκοφ με πλασέ από κοντινή απόσταση έγραψε το 2-0.  Στο 45’ ο Ντόπβικ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 54’ η Τζιρόνα πέτυχε ακόμη ένα τέρμα, όταν ο Τσιγκάνκοφ εκμεταλλεύτηκε το παράλληλο γύρισμα του Σάβιο και πλάσαρε σε κενή εστία για το 4-0 και στο 61’ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Πελίστρι αποβλήθηκε.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και στο 75’ ο Ντόπβικ με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 5-0, ενώ στο 78ο λεπτό ο Στουάνι με προβολή από πολύ κοντά έγραψε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για το 6-0. Στο 90’ η Τζιρόνα κέρδισε και άλλο πέναλτι, ο Ντόπβικ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και έγραψε το τελικό 7-0.

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκαζανίγκα, Λόπεθ(50’ Κόουτο), Μιγκέλ(65’ Μαρτίνεθ), Έρικ Γκαρσία, Μπλιντ, Ερέρα(50’ Τόρε), Αλέις Γκαρσία, Μαρτίν, Πόρτου(51’ Σάβιο), Τσιγκάνκοφ, Ντόπβικ

ΓΡΑΝΑΔΑ: Μαρτίνεθ, Ρικάρντ, Ρούμπιο, Τορέντ(72’ Μπρούνο Μέντεθ), Μαουάσα(60’ Μπράου), Ρουίθ, Γκουμπάου, Βιγιάρ(46’ Πιατκόφσκι), Πελίστρι, Ροντέλας(46’ Καγιεχόν), Μπογέ