Οι απουσίες στην Ανόρθωση δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση το πλάνο του Νταβίντ Γκαγιέγο για τον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη. Ακόμη κι αν κάποιοι προλάβαιναν, στην καλύτερη περίπτωση θα βρισκόντουσαν στον πάγκο κι όχι στο αρχικό σχήμα.
Επηρεάζουν ωστόσο αυτοί που επιστρέφουν, κυρίως ο Κορέια καθώς είναι σίγουρο ότι θα πάρει φανέλα βασικού, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ… παίζεται αν θα ισχύσει το ίδιο και για τον Κάργα.
Βασικά, η μία θέση στην άμυνα συνοδεύεται με ερωτηματικό, την οποία διεκδικούν ο Ελλαδίτης, ο Μακούν κι ο Κορρέα, αν θεωρήσουμε δεδομένη την παρουσία του Μαρμούκ. Απ’ εκεί και πέρα, δεν θα είναι έκπληξη αν ο Γκαγιέγο διατηρήσει τους υπόλοιπους που είχαν αγωνιστεί και κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, εκτός κι αν επιλέξει αυτή τη φορά να δώσει φανέλα βασικού στον Γκασάμα.
Σε μία τέτοια περίπτωση, θα προκύψουν και εσωτερικές αλλαγές στην επίθεση, όμως το πιθανότερο είναι πως ο Καστέλ θα παραμείνει στην κορυφή, έχοντας πιο πίσω τον Περέα που είχε καλή απόδοση στο ματς με τον Άρη.

Ανδρέας Βεντούρης