Ο δισεκατομμυριούχος πετροχημικών, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ολοκλήρωσε την αγορά του 27,7% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω του ομίλου του INEOS, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πάρει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων από την ιδιοκτήτρια οικογένεια Γκλέιζερ.

Ο Σερ Τζιμ είπε ότι το να γίνεις συνιδιοκτήτης ήταν «μεγάλη τιμή και συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη».

«Αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αλλά μόλις την αρχή του ταξιδιού μας για να επιστρέψουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του αγγλικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με εγκαταστάσεις εργατικής τάξης για τους οπαδούς μας. Οι εργασίες για την επίτευξη αυτών των στόχων θα επιταχυνθούν από σήμερα», πρόσθεσε αναλυτικά.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του κλαμπ ο Ράτκλιφ έχει επενδύσει 200 εκατομμύρια λίρες και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 θα βάλει ακόμα 100 εκατομμύρια για επενδύσεις στο «Ολντ Τράφορντ».

Θυμίζουμε πως μεγιστάνας πίσω από τον επενδυτικό κολοσσό INEOS, έχει στην ιδιοκτησία του και τις Νις, Λοζάνη, όμως αναμένεται να αφήσει τον έλεγχο της γαλλικής ομάδας, καθώς η UEFA απαγορεύει τη συμμετοχή δύο ομάδων που έχουν κοινή ιδιοκτησία στα τουρνουά της.