Ολοκληρώθηκαν και οι δύο αναμετρήσεις για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Μιλάνο, η Ίντερ επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και στο Αϊντχόφεν, η PSV και Ντόρτμουντ εξήλθαν ισόπαλες 1-1.

Ίντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης: 1-0

Η Ίντερ ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος κόντρα στην Ατλέτικο και κατάφερε να την λυγίσει στο 79ο λεπτό με σκόρερ τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, για να πάρει τη νίκη με 1-0 στο “Μεάτσα” και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Champions League.

Το ματς

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με ίδια διάταξη στο χορτάρι, από τη στιγμή που το 3-5-2 είναι το αγαπημένο τόσο του Σιμόνε Ιντζάγκι όσο και του Ντιέγκο Σιμεόνε, με το γεγονός αυτό να παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να… αλληλοεξουδετερωθούν σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος.

Ειδικά στα πρώτα 35 λεπτά οι επιθετικοί τόσο της Ίντερ όσο και της Ατλέτικο ασφυκτιούσαν, με τους ελεύθερους χώρους να είναι ελάχιστοι και τις καλές φάσεις στις δύο περιοχές να είναι ελάχιστες. Καμία εντός εστίας μέχρι εκείνο το διάστημα, με την πρώτη τελική εντός στόχου να καταγράφεται στο 36′ όπου ο Όμπλακ έδειξε τα αντανακλαστικά του στην κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες και τους νερατζούρι να απειλούν εκ νέου στο 43′ με τον Τουράμ αλλά τον Σλοβένο κίπερ να δηλώνει και πάλι παρών.

Στο 63ο λεπτό ο Λαουτάρο έβγαλε πανέμορφη κάθετη στον Αρναούτοβιτς που κατάφερε να πλασάρει άστοχα από τη μικρή περιοχή  και στο 73’ οι Ντάμφρις έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Αυστριακός φορ δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα.

Στο 77ο λεπτό ο Όμπλακ μπλόκαρε την κεφαλιά του Λαουτάρο και τελικά στο 79’ ο Λαουτάρο έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε, ο Όμπλακ απέκρουσε ξανά αλλά ο Αρναούτοβιτς πήρε το ριμπάουντ και από αριστερά έκανε το 1-0. παρά την προσπάθεια του Ρεϊνίλντο να σώσει..

Στο 81’ ο Λίνο έπιασε το σουτ από μακριά και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ όπως και η κεφαλιά του Μοράτα στο 88’.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

  • ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (69′ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (72′ Φρατέζι), Ντιμάρκο (69′ Αουγκούστο), Τουράμ (46′ Αρναούτοβιτς), Λαουτάρο Μαρτίνες (88′ Σάντσες)
  • ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένες (46′ Σάβιτς), Βίτσελ, Ερμόσο (68′ Ρεϊνίλντο), Μολίνα (68′ Μπάριος), Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (54′ Μοράτα), Λίνο, Γιορέντε, Γκριεζμάν (79′ Κορέα)

Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ: 1-1

Η Ντόρτμουντ πήρε το προβάδισμα κόντρα στην Αϊντχόφεν με σκόρερ τον Μάλεν, όμως η Αϊντχόφεν έφερε σε ισορροπία το ζευγάρι από την άσπρη βούλα με το Ντε Γιόνγκ και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο και το 1-1 του πρώτου αγώνα άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου στη Βεστφαλία με στόχο ένα εισιτήριο στους “8” του Champions League.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων ήταν ο Ντόνιελ Μάλεν για τους Γερμανούς στο πρώτο μέρος, για να απαντήσει ο Λουκ Ντε Γιονγκ από την άσπρη βούλα.

Το ματς

Η ομάδα του Πίτερ Μπος ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, έχοντας για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, περισσότερες και καλύτερες τελικές για να σκοράρει.

Έτσι ξεκίνησε και το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ όμως να βρίσκει το προβάδισμα στο σκορ στο 24ο λεπτό. Έπειτα από μια ωραία επίθεση από τα αριστερά, ο Σάμπιτσερ έστρωσε στον Μάλεν μέσα στην περιοχή, ο οποίος παρότι υπό πίεση κατάφερε να τη σκοράρει με ωραίο τελείωμα. Μάλιστα δεν πανηγύρισε το γκολ, καθώς πριν πάει στους Βεστφαλούς αγωνιζόταν στην Αϊντχόφεν.

Οι Ολλανδοί πίεσαν για την ισοφάριση, είχαν ευκαιρίες με τον Μπακαγιόκο και τον Σαϊμπαρί, δίχως αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μέρος βρήκαν δίχτυα, χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Τίλμαν σε μαρκάρισμα του Χούμελς. Ο Ντε Γιονγκ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μέιερ, που έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ

Μέχρι και το φινάλε η Αϊντχόφεν είχε τις περισσότερες φάσεις, όμως η Ντόρτμουντ είχε δύο καλές στιγμές με τον Μάλεν στο 61′ και τον Βολφ στο 72′ που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αϊντχόφεν: Μπενίτεζ, Τέζε, Σούτεν, Μποσκακλί, Ντεστ, Τίλμαν, Φέρμαν, Σαϊμπαρί, Μπακαγιόκο, Λοθάνο, Ντε Γιονγκ

Ντόρτμουντ: Μέιερ, Ριέρσον, Χούμελς, Σχλότερμπεκ, Μάατσεν. Σάμπιτσερ, Τσαν, Μάλεν, Ρόις, Σάντσο, Φίλκρουγκ

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (34′ Μάτσον / 11′ Ντε Μπρόινε, 45+1′ Σίλβα, 90+3′ Φόντεν)
  • Λειψία – Ρεάλ 0-1 (49′ Ντίαθ)
  • Παρί – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 (58′ Εμπαπέ, 70′ Μπαρκολά)
  • Λάτσιο – Μπάγερν 1-0 (69′ πέν. Ιμόμπιλε)
  • Ίντερ – Ατλέτικο 1-0
  • Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1
  • 21/02 22:00 Νάπολι – Μπαρτσελόνα
  • 21/02 22:00 Πόρτο – Άρσεναλ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 05/03 22:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Παρί
  • 05/03 22:00 Μπάγερν – Λάτσιο
  • 06/03 22:00 Ρεάλ – Λειψία
  • 06/03 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη
  • 12/03 22:00 Μπαρτσελόνα – Νάπολι
  • 12/03 22:00 Άρσεναλ – Πόρτο
  • 13/03 22:00 Ατλέτικο – Ίντερ
  • 13/03 22:00 Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν

* Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου.