Σε ανάρτηση προέβη ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε το κρατικό ραδιόφωνο, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, για τα περί εκσυγχρονισμού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, η Κυβέρνηση δηλώνει ότι κάνει σχεδιασμούς και ετοιμάζει νομοσχέδια, χωρίς να έχει μελέτη που να αφορά αλλαγές στην ΕΥ και χωρίς να έχει συζητήσει το παραμικρό με την ίδια την Ελεγκτική.

Επίσης, κάνει λόγο για δημιουργία περιρρέουσας υπόσκαψης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από την Κυβέρνηση.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του ΠτΔ δήλωσε σήμερα στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα «εκσυγχρονίσει» την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Χωρίς να έχει την κατοχή της οποιαδήποτε μελέτη που να αφορά αλλαγές στην ΕΥ, χωρίς να έχει συζητήσει το παραμικρό με την ΕΥ, η Κυβέρνηση δηλώνει ότι κάνει σχεδιασμούς και ετοιμάζει νομοσχέδια που μας αφορούν.

Στις πρόσφατες εκθέσεις της GRECO και της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου, υπάρχουν μόνο θετικές αναφορές για την ΕΥ και καμία εισήγηση για αλλαγή, πλην της καταγραφής των προβλημάτων που μας δημιουργεί και η ίδια η Κυβέρνηση με τη μη απρόσκοπτη πρόσβαση μας στις πληροφορίες.

Η GRECO αναφέρει μάλιστα ότι «ο Γενικός Ελεγκτής έχει επιδείξει ένα κρίσιμο ρόλο ως ένας εξωτερικός ελεγκτής των δημοσίων υπηρεσιών.»

Την ώρα που οι δείκτες διαφθοράς κατρακυλούν, η Κυβέρνηση, αντί να στηρίξει την ΕΥ, δημιουργεί περιρρέουσα υπόσκαψής της.