Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προκειμένου να καταδικάσει τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται από τις βρετανικές βάσεις προς υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Λωρίδα της Γάζας και την Υεμένη.

Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα έξω από τις Βάσεις Ακρωτηρίου, με τους διαδηλωτές να αναμένεται να πορευτούν από το Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ακρωτηρίου προς την πύλη της Βάσης στις 10:30 το πρωί, όπου και θα παραδώσουν γραπτή επιστολή διαμαρτυρίας.

Γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων (SBA), οι κάτοικοι καθώς και οι ιδιοκτήτες διαφόρων επιχειρήσεων της περιοχής, θα πρέπει να γνωρίζουν δεν θα έχουν πρόσβαση στην στρατιωτική Βάση Ακρωτηρίου μεταξύ των ωρών 09:30-14:00. Επίσης, ο κύριος δρόμος Ακρωτηρίου θα είναι κλειστός. Για τυχόν προγραμματισμένες μετακινήσεις, σημειώνεται, που θα γίνονταν εντός και εκτός της στρατιωτικής Βάσης Ακρωτηρίου την δεδομένη χρονική περίοδο, θα πρέπει να γίνουν εναλλακτικές διευθετήσεις.

Η διαδήλωση θα  αστυνομεύεται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.