Ο τίτλος καταδεικνύει στον απόλυτο βαθμό την προσπάθεια του Απόλλωνα στο ντέρμπι με τον Άρη αλλά και τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.
Γιατί η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν αντέδρασε μετά το γκολ που δέχθηκε, ενώ στο β’ ημίχρονο ήταν πολύ καλή και δικαιούταν τουλάχιστον να ισοφαρίσει.
Της ακυρώθηκε γκολ για μερικά εκατοστά, είχε φάσεις που η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ μια σταμάτησε σε αυτό.
Έκανε πολλά, ειδικά στο β’ ημίχρονο αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετά για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό που θα κρατούσε την διαφορά από τον Άρη.  Δεν ήταν αρκετά γιατί η μπάλα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή αλλά οι επιθετικές αδυναμίες δεν επέτρεψαν στην ομάδα να κάνει ουσιαστικά την υπεροχή της. ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΓΚΟΛ!
Αντ’ αυτού ο αντίπαλος ξέφυγε στους 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ που είναι στην 6η θέση που μπορεί να θεωρηθεί ως ο βασικός στόχος των «γαλάζιων» απέχει εφτά ολόκληρους βαθμούς.
Δεν είναι ότι δεν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά αυτή αλλά η κλεψύδρα αδειάζει. Μένουν μόλις εφτά παιχνίδια για το τέλος της α’ φάσης και η ομάδα είναι προ του φάσματος να μείνει για πρώτη φορά εκτός α’ γκρουπ την τελευταία 10ετία.