Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή η Επαρχιακή Συνέλευση του ΑΚΕΛ για επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού και στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης. Η συνέλευση ενέκρινε την πρόταση για στήριξη του Γιάννη Αρμεύτη για τη δημαρχία Λεμεσού, ενώ τον Γιάννη Τσουλόφτα στηρίζει το ΑΚΕΛ για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης. Για τη θέση του αντιδήμαρχου Λεμεσού το ΑΚΕΛ κατέληξε στη στήριξη του δικηγόρου Δήμου Κάτσιη, όπου αναμένεται θα έχει και τη στήριξη του ΔΗΚΟ.

Στην ομιλία του ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου παρουσίασε τους υποψηφίους που προτείνει το κόμμα με σύντομες αναφορές στο βιογραφικό τους και στο πολιτικό σκεπτικό. Υπενθυμίζεται πως στη Λεμεσό ήδη στηρίζουν τον Γιάννη Αρμεύτη το ΔΗΚΟ και το Volt, ενώ τον Γιάννη Τσουλόφτα στηρίζει ήδη το ΔΗΚΟ και οι Οικολόγοι.

Η συνδιάσκεψη εξέλεξε και τους υποψήφιους του ΑΚΕΛ για το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού καθώς και για την οικεία σχολική εφορία.

Με ΔΗΚΟ στους πλείστους δήμους

«Ευρύτερη συνεργασία με ΔΗΚΟ, Οικολόγους και μερικώς με ΕΔΕΚ στους πλείστους δήμους» ανακοίνωσε από το βήμα της Συνέλευσης ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες διαφαίνεται ότι η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-Οικολόγων και ΕΔΕΚ στη Λεμεσό έχει κλείσει, τόσο για τους Δημάρχους, όσο και για τις αντιδημαρχίες και εννοείται για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης. Για την οριστικοποίηση της συνεργασίας αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις από τα κόμματα καθώς και ολοκλήρωση διεργασιών σε τοπικό επίπεδο.