Η Μπάγερν ηττήθηκε 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ, ενώ ο αποκλεισμός σηματοδότησε ότι οι Βαυαροί δεν θα κατακτήσουν κανέναν τίτλο για πρώτη φορά από τη σεζόν 2011/12.

Ωστόσο ο Τόμας Τούχελ, αλλά και οι παίκτες και οι άνθρωποι της Μπάγερν ήταν έξαλλοι με την απόφαση των διαιτητών στο 102′ (ή 90+12′ αν προτιμάτε), όταν ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση, από την οποία ο Ντε Λιχτ σκόραρε και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Ο Γερμανός τεχνικός ήταν έξαλλος και δεν μάσησε τα δόντια του, λέγοντας ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος και από τον διαιτητή (πλην του βοηθού του), ενώ τόνισε ότι ποτέ δεν θα συνέβαινε στη Ρεάλ αυτό.

Η τελευταία σκηνή είναι το κερασάκι στην τούρτα. Είναι απόλυτη καταστροφή. Το δεύτερο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης τελειώνει το παιχνίδι. Ο διαιτητής δεν χρειάζεται να σφυρίξει. Είναι παραβίαση των κανόνων.

Πρέπει να έχεις μεγάλες μπάλες για να σηκώσεις το σημαιάκι όταν δεν είναι καθαρό και μετά να σφυρίξεις γι’ αυτό. Είναι διπλό λάθος. Είναι αρκετά καθαρό και δεν υπάρχει αμφιβολία. Πηγαίνει ενάντια στους σύγχρονους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ότι συνέβη.

Το πρώτο μεγάλο λάθος έγινε από τον βοηθό. Στις καθυστερήσεις το έκανε και με τον Ντέιβις. Έχω ένα ελαφρώς παράξενο συναίσθημα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν είναι οφσάιντ. Και το να έχεις τα αρ@@@ να σηκώνεις το σημαιάκι σε τέτοια κατάσταση είναι μεγάλο λάθος. Πήραμε το ριμπάουντ και σουτάραμε σε πέντε δευτερόλεπα, αλλά ο διαιτητής αποφασίζει να σφυρίξει, αλλά είναι ενάντια σε κάθε κανονισμό, λυπάμαι, δεν θα συνέβαινε ποτέ στην άλλη πλευρά (σ.σ. Ρεάλ).

Δεχόμαστε τη συγγνώμη του διαιτητή, αλλά σε έναν ημιτελικό δεν είναι ώρα να απολογείσαι. Δεν είναι η ώρα να διαπράττεις δύο σοβαρά λάθη. Οι διαιτητές έπρεπε να είναι στο υψηλότερο επίπεδο και δεν έχει νόημα να απολογούνται. Αν δεν είναι ικανοί στο να προσφέρουν την καλύτερη έκδοση, δεν χρειαζόμαστε τη συγγνώμη τους“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούχελ μετά το ματς με τη Ρεάλ.