Η καταστροφή των τούνελ της Χαμάς αλλά και η απελευθέρωση των ομήρων είναι το πρωταρχικό μέλημα του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αντισυνταγματάρχης τονίζοντας παράλληλα πως οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης τόνισε: «Τα τούνελ έχουν μετατραπεί σε τάφο για την Χαμάς γιατί έχουμε αναπτύξει κάποιες τεχνικές για να εκμεταλλευτούμε αυτά τα τούνελ και να τους επιτεθούμε επάνω χωρίς να μπαίνουμε μέσα σε αυτά».
Και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε στις δηλώσεις του τα εξής: «Όσο περνούν οι μέρες οι τρομοκράτες της Χαμάς θα ξεμένουν από τρόφιμα, από οπλισμό και οξυγόνο, θα αναγκαστούν να βγουν προς τα έξω και εκεί θα βρισκόμαστε εμείς. Γνωρίζουμε πού είναι τα τούνελ».
Ακόμη, ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης μίλησε για τα νοσοκομεία, που τα χαρακτήρισε κρησφύγετα της Χαμάς που βάλλουν κατά στόχων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα Γάζας αλλά και για τον άμαχο πληθυσμό, που όπως είπε, είναι θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα.
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ενέκρινε πρόσθετα στρατιωτικά σχέδια που αφορούν τη χερσαία επιχείρηση του IDF στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Γκάλαντ είπε ότι οι επιχειρήσεις του IDF την Κυριακή ήταν «πολύ εντυπωσιακές».
«Ο συνδυασμός μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και των χερσαίων δυνάμεων κλονίζει τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στους διοικητές της Χαμάς, δήλωσε ότι «μερικοί από αυτούς σκοτωθήκαν πριν από μια ή δύο μέρες και αντικαταστάθηκαν από άλλους, που επίσης εξοντώθηκαν».
Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ «κρύβεται στο καταφύγιο του και αφήνει τους διοικητές του πεδίου να πεθάνουν. Ενώ, οι διοικητές οι δικοί μας πηγαίνουν στο μέτωπο με τους στρατιώτες τους ως ηγέτες και οδηγούν στην επιτυχία τον στρατό μας».