Η Τραμπζονσπόρ με τους Μπακασέτα και Σιώπη να διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας την σεζόν 2021/22. Κοινός παρονομαστής, ο πεπειραμένος τεχνικός, Αμπντουλάχ Αβτσί, ο οποίος επανήλθε στον πάγκο της ομάδας από την Μαύρη Θάλασσα πριν από έναν μήνα.

Η εξαιρετική παρουσία του Τάσου Μπακασέτα στην Τραμπζονσπόρ, άνοιξε τον δρόμο και για άλλους Έλληνες στον σύλλογο. Τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε η απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη από τον Παναθηναϊκό, ενώ 1.5 μήνα αργότερα η ελληνική παροικία διευρύνθηκε με την μεταπήδηση του Ταξιάρχη Φούντα από το MLS.

Τρεις εν ενεργεία Έλληνες διεθνείς στην Τραμπζονσπόρ, οι οποίοι όμως με εξαίρεση τον αρχηγό της Εθνικής, ο οποίος εμφανίζεται «φευγάτος» από την τουρκική ομάδα, δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό, κάτι που όμως δεν οφείλεται αποκλειστικά στους ίδιους.

Για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, πολλά έχουν γραφτεί. Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού πρόλαβε να αγωνιστεί ως βασικός σε μόλις τρία ματς, με το τελευταίο να καταγράφεται στις 26 Αυγούστου. Η αποχώρηση του Νέναντ Μπιέλιτσα από τον πάγκο της Τραμπζονσπόρ δεν επέφερε δραστικές αλλαγές, καθώς στην καλύτερη περίπτωση o 30χρονος αμυντικός χαφ απλά βρίσκεται στον πάγκο. Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου περί παραχώρησης του, τον Ιανουάριο με την μορφή δανεισμού οργιάζουν!

Ο Ταξιάρχης Φούντας με την σειρά του ξεκίνησε βασικός σε 2 ματς, ενώ χρησιμοποιήθηκε σε ακόμη 6 ως αλλαγή δίχως να καταφέρει να σκοράρει. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο ο Αμπντουλάχ Αβτσί δείχνει να μην τον εμπιστεύεται, με τον Νιγηριανό Ονουάτσου να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος και τον 21χρονο Τούρκο επιθετικό Ντεστάν να αποτελεί backup. Άγνωστο τι θα συμβεί στο τέλος της σεζόν, αφού ο πρώην παίκτης της Ραπίντ Βιέννη, όπως και ο Κουρμπέλης, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Σε ότι αφορά τον Τάσο Μπακασέτα (10 συμ./3 γκολ), όπως όλα συνηγορούν έπειτα από 3,5 χρόνια στην Τραπεζούντα το θα συνεχίσει από το ερχόμενο καλοκαίρι σε άλλο σύλλογο την καριέρα του, καθώς δεν συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του.