Για το πρόβλημα της πειρατείας και της απαγόρευσης χρήσης της λεωφορειολωρίδας στην είσοδο της Λευκωσίας μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λευκωσίας, Χαράλαμπος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, επανέλαβε ότι «η πειρατεία καίει τον κλάδο μας, είναι πάνω από 50% τα παράνομα ταξί. Ζητήσαμε αστυνόμευση στα αεροδρόμια, επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εκεί. Ζητήσαμε επίσης οικονομική στήριξη για τον κάθε οδηγό, αλλά θα πρέπει να πάμε στο Υπουργείο Οικονομικών. Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο για την πειρατεία  έχει ετοιμαστεί και βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο. Για το αεροδρόμιο κτλ θα έρθουμε σε συναντήσεις το επόμενο διάστημα. Πρέπει να βρούμε λύσεις για καλύτερη εποπτεία του αεροδρομίου».
Σχολιάζοντας τους οδηγούς ταξί από τα κατεχόμενα, είπε ότι «μας παίρνουν τους πελάτες, είναι και αυτοί μέσα στην παρανομία. Όμως δεν θα σχολιάσω ξεχωριστά, το νομοσχέδιο είναι για όλους. Αφορά και τους Τ/κ και τους ιδιώτες».
Ερωτηθείς για τις απολαβές τους κάθε μέρα, απάντησε «για να βγάλουμε μεροκάματο, πρέπει να δουλέψουμε 12ωρα, 14ωρα, 16ωρα για να βγάλουν καθαρά 60-70 ευρώ. Πρέπει να δουλέψουμε πολλές ώρες. Τσακίζει κόκαλα και η κίνηση. Ένα δωδεκάωρο γύρω στα 60 ευρώ».

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE