Συνεχίζεται η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού μέσα στην Λωρίδα της Γάζας, με τις δυνάμεις των IDF να προωθούνται συνεχώς, παράλληλα με το «σφυροκόπημα» εναντίον θέσεων της Χαμάς.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα πλάνα και φωτογραφίες από τη χερσαία επιχείρηση, στα οποία φαίνονται στρατιώτες και τανκς να έχουν μπει στον αστικό ιστό της Γάζας.

Στο βίντεο φαίνονται οι ισοπεδωμένες και έρημες γειτονιές. Αρματα μάχης περνούν πάνω από τα ερείπια ενώ ένας Ισραηλινός σταρτιώτης καρφώνει ένα παράθυρο, μέσα σε ένα κατεστραμμένο κτίσμα.

Οι IDFανακοίνωσαν σήμερα ότι οι δυνάμεις της σκότωσαν «πολλούς» τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων χθεσινών χερσαίων επιχειρήσεων καθώς και ότι χτύπησαν περίπου 300 στόχους της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, οι New York Times δημοσίευσαν δορυφορικές εικόνες που δείχνουν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα να έχουν εισχωρήσει 5 χλμ. μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, φτάνοντας σε αστικές περιοχές στα περίχωρα της Γάζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times τα ισραηλινά τανκς έχουν φτάσει στη λεωφόρο Al-Bahr στη Γάζα, έναν μεγάλο δρόμο που διασχίζει τη Γάζα προς την παραλία.