Το οργανωμένο σύνολο της Ομόνοιας, ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΙ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Περήφανε ΠΡΑΣΙΝΕ ΛΑΕ,
Λυπούμαστε πραγματικά που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, μα ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε για τα διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση των TLR.
Το ξεκαθαρίζουμε και το επισημάνουμε ότι θα είναι η ΠΡΩΤΗ μα συνάμα και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που θα ασχοληθούμε με αυτούς, τα σενάρια και τις «παρεξηγήσεις» τους.
Κάποιοι εκλαμβάνουν την σιωπή μας ως αδυναμία. Να εξηγήσουμε λοιπόν σε αυτά τα φερέφωνα και τους καθοδηγούμενους τους, ότι ουδεμία στιγμή τους φοβηθήκαμε! Για εμάς ανέκαθεν μοναδικός μας γνώμονας ήταν και είναι το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑ. Παρόλες τις προκλήσεις που δεχτήκαμε, επιλέξαμε αρκετές φορές να μην τοποθετηθούμε δημόσια γιατί θεωρούμε ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν πρέπει να διχάζεται άλλο.
Οι εσωτερικές μας διαφωνίες; Άπειρες. Οι συζητήσεις μας για την μη σωστή στελέχωση του Πράσινου οικοδομήματος; Ατελείωτες. Μα ΠΑΝΤΑ μοναδικός μας στόχος ήταν το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κάθε δυσκολία, το κάθε κακό αγωνιστικό αποτέλεσμα, τις όποιες αρνητικές συγκυρίες υπάρχουν και τις όποιες συγκρούσεις παρουσιαστούν. Λάθη έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται. Το αντιλαμβανόμαστε και το κατανοούμε. Μέσα από τα λάθη όμως πρέπει να μαθαίνουμε και να βγαίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.
Η κοροϊδία ξεκινά όταν ο θύτης προσπαθεί να παρουσιαστεί ως θύμα. Μια σύντομη αναζήτηση στον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτών που το παίζουν ‘’πραγματικοί ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ’’, μπορεί εύκολα κάποιος να κατανοήσει ποιος είναι αυτός που με ανακοινώσεις και σχόλια έχει προσωπικές ατζέντες και προσπαθεί να σπείρει την διχόνοια. Παρόλα αυτά στον συγκεκριμένο αγώνα που έχουν αναφερθεί, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι κατά την χρονική στιγμή που υπήρχε πανό στο βόρειο πέταλο για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ Αθηνών που προκλήθηκε από φασιστές, να αναφωνούμε οποιοδήποτε σύνθημα που προάγει την βία. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε όσο αφορά την βία και την νέα «οπαδική» κουλτούρα που προωθούν κάποιοι στα γήπεδα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στέλεχος των TLR μη αποδεχόμενος το γεγονός αυτό, προσπάθησε να χτυπήσει σε 2 περιπτώσεις συνοπαδούς του. Άρα δεν ήταν «παρεξήγηση» όπως έχουν αναφέρει, αλλά συνειδητή πράξη.
Παρεμπιπτόντως, μετά από το γεγονός αυτό εμείς αφήνοντας στην άκρη οποιεσδήποτε διαφωνίες είχαμε με το συγκεκριμένο σύνολο, επιδιώξαμε και προσπαθήσαμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα προς το Δ.Σ της εταιρίας σε συνάντηση μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/9 στις 17:30, για να αρθεί το απαγορευτικό. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί η αυτοπροβολή για εμάς δεν είναι η έγνοια μας.
Αν υπάρχουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες από τα άτομα αυτά για την συνάντηση μας και το περιεχόμενο της, μπορούν να το επιβεβαιώσουν τόσο με το Δ.Σ της εταιρίας όσο και με το Δ.Σ του Σωματείου που απαιτήσαμε να παρευρεθεί και αυτό.
Με θράσος χίλιων πιθήκων μιλάνε για προνόμια που μας επιτρέπουν να ανάβουμε φωτοβολίδες γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσους αδελφούς μας έχουν συλλάβει οι μπάτσοι. Οι ίδιοι μπάτσοι που την ώρα που διοργανώναμε pre-game στο πάρκινγκ της βόρειας ήρθαν για να μας το διαλύσουν προτάσσοντας γκλοπ ακόμα και πιστόλι μπροστά σε γυναικόπαιδα. Ήταν η στιγμή που εσείς σφυρίζατε αδιάφορα και τρέξατε να μπείτε στο γήπεδο ενώ εμείς σταθήκαμε μπροστά με τα κορμιά μας προστατεύοντας τον κόσμο μας. Εμείς οι ίδιοι που σταθήκαμε μπροστά και στην Παπανικολή μετά την κατάκτηση του κυπέλλου.
Μιλάτε για τα κορεό, εσείς που δεν έχετε συνεισφέρει στο ελάχιστο για την υλοποίηση τους. Είμαστε και εμείς όμως που δεν έχουμε πάρει έστω και ένα σεντ και ούτε θα το κάνουμε, για οποιαδήποτε είσοδο μας. Θα αφιερώσουμε ώρες και μεράκι για να πραγματοποιήσουμε αυτά που μπορούμε, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από τον οποιοδήποτε, παρά μονάχα από τα μέλη μας.
Είναι τουλάχιστον γελοίο να μας επιρρίπτετε ευθύνες για το γεγονός ότι προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό το βόρειο πέταλο τόσο σε φωνή και παλμό. Πόσο μάλλον να χρησιμοποιείτε δήθεν το άναμμα φωτοβολίδων για να εξυπηρετήσετε τα δικά σας συμφέροντα. Για αυτό το θέμα δεν θα επεκταθούμε περισσότερο αφού από μόνοι σας καταφέρατε να γίνετε ρεζίλι ανά το παγκύπριο.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όχι επιλεκτικά. Δεν θα κρυφτούμε για το ποιοι είμαστε και τι στηρίζουμε σε καμία περίπτωση όπως κάνατε εσείς στο πρόσφατο παρελθόν για να κερδίσετε συμπάθειες.
Υποδείξεις από καθοδηγούμενους και βαλτούς δεν δεχόμαστε. Είστε πλέον ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.
ΥΓ1: Προς τιμή της Οργανωμένης μας κερκίδας το πανό επιστράφηκε στους κατόχους του.
ΥΓ2: ΓΙΝΑΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΠΥΡΣΟΥΣ