Ο Ράις πήρε θέση στο δεύτερο δοκάρι. Η μπάλα έφτασε σ’ εκείνον. Είχε φτάσει η στιγμή του πρώτου του γκολ με την φανέλα της Άρσεναλ. Και σε τι ματς! Σε ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ. Στις καθυστερήσεις. Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν σε φωτογραφικούς φακούς και κάμερες, αξίζουν να τους διαθέσουμε όλο μας τον χρόνο…
Είναι από τις στιγμές που δεν χρειάζονται περιγραφές, λόγια, λέξεις, εξηγήσεις. Ό,τι μπορεί να σου παρουσιάσει μια εικόνα ή ένα βίντεο ακόμα και με τις αναπνοές ενός ποδοσφαιριστή πριν από την καθοριστική στιγμή, έχει ανεκτίμητη αξία και δεν χρειάζεται περιτύλιγμα.
Κάπως έτσι ισχύει και με τον Ντέκλαν Ράις και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πρώτο ιστορικά ματς των δύο ομάδων που κρίθηκε με τέρμα σε τόσο προχωρημένο, χρονικά, σημείο.
Η αγωνία των οπαδών, η προετοιμασία του Έντεγκααρντ, η εκτέλεση του κόρνερ, το στοπάρισμα με το στήθος, η αδυναμία του Ονάνα να κρατήσει την μπάλα εκτός εστίας, το ξέσπασμα. Οι ιαχές, το σπριντ του σκόρερ, ο πανζουρλισμός στην άκρη του πάγκου.
Όλα αυτά, στη φωτογραφία και στο βίντεο που ακολουθούν…