Τα λάθη του Ιταλού διαιτητή, ήταν το ένα μέρος του ντέρμπι και ήταν λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων.
Η ατάκα από τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, ότι η ομάδα του έχασε για λόγους εκτός ποδοσφαίρου (όπως το δήλωσε στο φινάλε) δεν καλύπτει κανένα ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ και δεν δικαιολογεί τις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα του στο γήπεδο.
Μόνο και μόνο ότι η Ομόνοια προηγήθηκε 2-0 όταν αγωνιζόταν με 10 και το ΑΠΟΕΛ με 11 παίκτες, είναι κάτι που απορρίπτει τη δικαιολογία του Πορτογάλου.
Αυτή η ομάδα που παρουσιάστηκε στο ντέρμπι, η μόνη δικαιολογία που μπορεί να βρει, ήταν ότι έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με το χαμένο πέναλτι του Εφραίμ, όμως είχε τον χρόνο να αντιδράσει καλύτερα, παρά να δεχθεί δύο εύκολα γκολ από τον αντίπαλο.
Δεν μπορεί ο Πορτογάλος προπονητής να μην ασχολείται με τις αγωνιστικές αδυναμίες της δικής του ομάδας.
Αδυναμίες που ενισχύονται από τις μέτριες μέχρι και απογοητευτικές μεταγραφές αφού κανένας παίκτης και ειδικά οι τρεις που πήραν χρόνο συμμετοχής (Φετφατζίδης, Τομανέ, Γουίλσον) δεν έχει καταφέρει να έχει έστω και τυπική συνεισφορά.
Οι τέσσερις νίκες στην Ευρώπη, δεν καλύπτουν ούτε τα μεγέθη, ούτε τους στόχους που έχει το ΑΠΟΕΛ.

Όπως επίσης δεν περνά απαρατήρητη, η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, στο πρώτο δύσκολο φετινό ματς και μάλιστα από την Ομόνοια.
Οι προεκτάσεις μίας αποτυχίας σε αυτό το ντέρμπι, είναι συνήθως αρνητικές και καθόλου τυχαία η αντίδραση των φιλάθλων στην κερκίδα.
Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έχει κάνει ήδη δύο
sold out σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος και έχει διαθέσει σχεδόν 40 χιλιάδες εισιτήρια στους τρεις εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.
Τι θα φέρει η επόμενη μέρα της ήττας από την Ομόνοια, είναι καθαρά θέμα διοίκησης. Μπορεί να αλλάξει κάτι στην ομάδα για να γίνει πιο ποιοτική;
Μπορεί να διαφοροποιήσει το ρόστερ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου;
Είναι σε θέση να διώξει παίκτες που έχουν συμβόλαιο και να τους αποζημιώσει;

Ενδιαφέρουν όντως τα επόμενα 24ωρα…

Μιχάλης Παπαγεωργίου