Σταμάτησαν οι εργασίες για τη μετατροπή αίθουσας σε κτίριο στον περίβολο της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα σε χώρο προσευχής (Μεστζίτ) γράφει η ηλεκτρονική εφημερίδα Μπούγκιουν Κίπρις.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πληροφορίες πως οι εργασίες σταμάτησαν την περασμένη Παρασκευή.

Γράφει τα εξής η εφημερίδα:

«Η ιδέα της ανέγερσης τζαμιού στη Μονή Αποστόλου Ανδρέα, την οποία έφερε στην ημερήσια διάταξη η εφημερίδα μας, εγκαταλείφθηκε προς το παρόν μετά τις αντιδράσεις […] Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε σήμερα, οι εργασίες στο τέμενος έχουν σταματήσει επ’ αόριστον», σημειώνει η εφημερίδα.

Υπενθυμίζει ότι το θέμα προέκυψε από πρωτοσέλιδο της Μπουγκιούν Κίπρις και οι εργασίες είχαν ξεκινήσει μετά από αίτημα του «δημάρχου» Ριζοκαρπάσου – Γιαλούσας, Χαμίτ Μπακιρτζί με άδεια που είχε δώσει το ΕΒΚΑΦ.

Τι αναφέρει η Kıbrıs Postası

Υπενθυμίζει επίσης ότι είχαν αντιδράσει εκκλησία και ε/κ ηγεσία και πως η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προβεί σε ενέργειες προς την ΕΕ και τα ΗΕ για το θέμα.

Εξάλλου, η Kıbrıs Postası (03.08.23, kibrispostasi.com), αναφερόμενη στην είδηση της BuGün Kıbrıs, γράφει ότι επικοινώνησε με τον «δήμαρχο Γιαλούσας» Χαμίτ Μπακιρτζί ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχουν σταματήσει οι εργασίες και υποστήριξε ότι η κατασκευή του τέμενους ήταν αίτημα των πολιτών.

Είπε επίσης ότι έχουν διαβιβάσει το θέμα στο «υπουργείο εξωτερικών» και ότι θα ενεργήσουν μετά τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν. «Έχουμε μια ιδέα να επισκευάσουμε 12 δωμάτια κοντά στο μοναστήρι και να τα διαθέσουμε στον τουρισμό», είπε.