Η μεταγραφή του Τένταϊ Νταρίκουα οριστικοποιήθηκε από τον Απόλλωνα, με τον Άγγλο να κάνει και τις πρώτες του δηλώσεις.
Αναλυτικά:
«Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Άγγλο ποδοσφαιριστή Τένταϊ Νταρίκουα, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα Λεμεσού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy ο ακραίος αμυντικός.

Ο Τένταϊ είναι ο πέμπτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Καλωσόρισες στην ομάδα μας Τένταϊ . Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για τη μεταγραφή σου στον Απόλλωνα;

Είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, εγώ, η σύζυγος και τα δυο μου παιδιά γι’ αυτή τη νέα εμπειρία στη ζωή μας.

Όταν η ομάδα επέδειξε το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο μου άρχισα να συλλέγω πληροφορίες για τον σύλλογο και την πόλη και ενθουσιάστηκα. Όταν είδα κάποια βίντεο για να δω τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και παρόλο που πέρσι δεν εκπλήρωσε τους στόχους της, γνωρίζω ότι διαχρονικά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Εύχομαι με τις προσθήκες που έγιναν και θα γίνουν ότι θα κτίσουμε ένα πολύ καλό σύνολο που θα φέρει επιτυχίες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που φεύγεις από τη χώρα σου για να παίξεις ποδόσφαιρο, σε προβληματίζει καθόλου; Το θεωρείς ρίσκο για την καριέρα σου;

Όχι καθόλου. Δεν πιστεύω ότι είναι ρίσκο επειδή πιστεύω στον εαυτό μου, στην ποιότητα μου και στο τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Είμαι έμπειρος ποδοσφαιριστής και η αλήθεια είναι πως έψαχνα το σωστό πρότζεκτ για να αφοσιωθώ σε αυτό. Πιστεύω ότι ο Απόλλωνας είναι το κατάλληλο μέρος για να παίξω ποδόσφαιρο και να πετύχω. Είχα και στο παρελθόν προτάσεις για να φύγω από την Αγγλία αλλά δεν ένιωθα ούτε εγώ ο ίδιος έτοιμος να εγκαταλείψω τη χώρα μου. Ήμουν πολύ χαρούμενος στις ομάδες που ανήκα. Πλέον έψαχνα μια νέα πρόκληση εκτός Αγγλίας και πιστεύω την βρήκα εδώ.

Γιατί θεώρησες τον Απόλλωνα ως το σωστό πρότζεκτ;

Επειδή όπως σας έχω πει προηγουμένως ρώτησα και έμαθα για τον Απόλλωνα. Άκουσα πολύ καλά λόγια, είναι μια ομάδα που αγωνίζεται συχνά στην Ευρώπη και πριν δύο χρόνια πήρε το πρωτάθλημα.

Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο και να κερδίσουμε τίτλους.

Πως μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα;

Έχω μεγάλη εμπειρία σε ομάδες που έπαιζαν επιθετικό ποδόσφαιρο και κέρδισα τρεις τίτλους στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας και γνωρίζω πως είναι να πρέπει να κερδίζεις κάθε αγωνιστική. Επίσης είμαι εργατικός και μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα και αισθάνομαι βέβαιος ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Ίσως να πρέπει και εγώ να προσαρμόσω το παιχνίδι μου με βάση το στιλ του παιχνιδιού της ομάδας. Θα κάνω ότι χρειαστεί για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Θα περιέγραφες τον εαυτό σου επιθετικό μπακ ή αμυντικό;

Μου αρέσει να επιτίθεμαι, αλλά η πρώτη μου δουλειά είναι να αμύνομαι. Είμαι μέρος της άμυνας και αυτό θα πρέπει να κάνω. Όποτε μου δίδεται η ευκαιρία και μπορώ θα βγαίνω μπροστά. Όλα εξαρτώνται από το πλάνο του προπονητή και από το τι θέλει από εμένα στο γήπεδο.

Τι περιμένεις να βρεις εδώ που δεν το είχες στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκες;

Πρώτο και κύριο τους φανατικούς οπαδούς. Παρακολούθησα πως υποστηρίζουν την ομάδα τους μέσα στο γήπεδο και πόση αγάπη έχουν για αυτή, είναι καταπληκτικό. Βρίσκομαι στην πόλη εδώ και λίγες μέρες και φαίνεται ότι ο Απόλλωνας είναι η πιο μεγάλη ομάδα της Λεμεσού.

Ο σύλλογος συνήθισε να αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης και είναι ευρέως γνωστός. Το σημαντικότερο είναι πως φιλοδοξεί να επιστρέψει στα ψηλά και να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο που βρισκόταν μέχρι και πέρσι. Αυτός είναι ο στόχος όλων και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, κάθε μέρα για να το καταφέρουμε.

Σχεδόν σε όλη σου την καριέρα είχες το “27” και είναι ο αριθμός που επέλεξες και στην ομάδα μας. Υπάρχει κάποιος λόγος;

Είναι ο αριθμός μου από την μέρα που έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκα σε τέσσερις διαφορετικούς συλλόγους με αυτόν τον αριθμό και γι’ αυτό ήθελα να τον είχα κι εδώ. Όταν με ρώτησαν τι αριθμό ήθελα τους ζήτησα το 27 και τους ευχαριστώ που μου τον παραχώρησαν. Γνώριζα πως το είχε άλλος πέρσι και τον ευχαριστώ. Είναι ένας ξεχωριστός αριθμός κι εύχομαι να φέρω επιτυχίες με αυτόν.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις στους οπαδούς του Απόλλωνα;

Σας ευχαριστώ για την ζεστή υποδοχή και τα πολλά μηνύματα αγάπης που μου στείλατε στα κοινωνικά δίκτυα από τη μέρα που φημολογήθηκε ότι θα έρθω εδώ. Ανυπομονώ να δω το καινούριο γήπεδο, να σας συναντήσω στις κερκίδες και θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ, κάθε μέρα και πιο πολύ για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχω υψηλές προσδοκίες και ήρθα εδώ για να πετύχω.

Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 27.

Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στον σύλλογο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία αγωνιζόμενος με τα κυανόλευκα.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού