Σάλος έχει γίνει στο Βέλγιο με την απόφαση του Τιμπό Κουρτουά.

Ο σπουδαίος τερματοφύλακας δεν θα ενισχύσει τη χώρα του στον αγώνα απέναντι στην Εσθονία, καθώς αποχώρησε ξαφνικά από την αποστολή της ομάδας, με βασικό λόγο το γεγονός πως δεν πήρε το περιβραχιόνιο μετά τον τραυματισμό του Ντε Μπρόινε (πρώτος αρχηγός), αλλά αυτό πήγε στον Λουκάκου!

Ο τεχνικός του Βελγίου, Ντομένικο Τεντέσκο, κατηγόρησε δημόσια τον πορτιέρε της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας πως έχει σοκαριστεί με την απόφασή του, ωστόσο ο ίδιος ο Κουρτουά πήρε θέση μέσω social media, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του Τεντέσκο και ξεκαθάρισε ότι αποχώρησε από την αποστολή λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Εξεπλάγην το απόγευμα όταν άκουσα τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή, στην οποία παρέθεσε μια μερική και υποκειμενική ερμηνεία της ιδιωτικής κουβέντας που είχαμε μετά το ματς με την Αυστρία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που μιλάω σε έναν προπονητή για θέματα σχετικά με τα αποδυτήρια. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος το δημοσιοποιεί. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος από αυτό το γεγονός και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι εκτιμήσεις του προπονητή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στην κουβέντα που είχαμε του ζήτησα να εξηγήσει και να πάρει αποφάσεις για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν που μας έβλαψαν, όλα αυτά για το κοινό κι όχι για το προσωπικό μου συμφέρον. Το να είσαι ή όχι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας δεν είναι ούτε κάτι ασήμαντο ούτε μια τυχαία απόφαση, θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δική του απόφαση. Αυτό προσπάθησα να του επικοινωνήσω αλλά δεν πέτυχα τον σκοπό μου.

Επιμένω πως ποτέ δεν απαίτησα κάτι και πως έχω μιλήσει ήδη στον συμπαίκτη μου, Ρομέλου Λουκάκου για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Παράλληλα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία κουβέντα με οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη, όπως γράφτηκε.