Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση του Γενικού Ελεγκτή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επιλύθηκαν όλα τα ζητήματα σε σχέση με τους διορισμούς. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, υιοθέτησε τις απόψεις της υπηρεσίας του.
Όπως δήλωσε, εξερχόμενος ο κ. Μιχαηλίδης από το Προεδρικό Μέγαρο, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε και είχαμε αυτή τη συνάντηση. Ήταν ΄σύντομη αλλά παραγωγική. Συζητήσαμε τα θέματα των διαφορών διορισμών και έχουμε βρει λύσεις για όλα τα θέματα», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.
Μπορώ να σας πω, πρόσθεσε, «πως για το θέμα των συμβούλων, εξέφρασε τη βούληση για άμεση σύνταξη Νομοσχεδίου στα πρότυπα του Νόμου για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες. Θα προωθηθεί άμεσα αυτός ο Νόμος στη Βουλή και ταυτόχρονα εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει, θεωρώντας πως τα κριτήρια θα υιοθετηθούν όπως είναι για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, από τώρα πριν γίνει καν Νόμος για έλεγχο αν όλοι αυτοί οι συνεργάτες που έχουν προσληφθεί, πληρούν τα κριτήρια. Αν δεν τα ικανοποιούν θα γίνει τερματισμός της σύμβασης».
Και πρόσθεσε: «Όσο αφορά το θέμα της Δόξας Κωμοδρόμου, είδα την επιστολή της ΕΔΥ και έχει εγκριθεί η απόσπαση στην Προεδρία και λύνεται με τρόπο αποδεκτό κι από εμάς. Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη θέση ότι η μισθοδοσία της κας Κωμοδρόμου θα είναι αυτή που είχε και στο Πανεπιστήμιο». Εξήγησε επίσης πως, υπήρξε εισήγηση του Προέδρου, ότι στον προϋπολογισμό του Επιτρόπου Προεδρίας και είναι κενή. Θα κατατεθεί με συμπληρωματικό προϋπολογισμό τον Ιούνιο. Το θέμα λύνεται με απόλυτα αποδεκτό τρόπο κι από εμάς».
«Οπότε έχουμε βρει λύσεις σε όλα τα θέματα. Χαιρετίζουμε ως υπηρεσία το γεγονός ότι οι συστάσεις μας, υιοθετούνται και πως υπάρχει η βούληση για υιοθέτηση τους από τον Πρόεδρο», υπέδειξε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
Ερωτηθείς για το θέμα της 19χρονης, ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε πως, «το θέμα της 19χρονης λύθηκε γιατί εκείνη η υπηρεσία έχει τερματιστεί, αλλά και να μην τερματιζόταν θα τερματιζόταν με την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να υιοθετηθούν οι κανονισμοί για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες», εξήγησε ο Γενικός Ελεγκτής.