Συναρπαστικά αποδείχθηκαν τα παιχνίδια της Τετάρτης (19/04) για την 43η αγωνιστική της Championship. «Έγραψε» ιστορία ο Τσούμπα Άκπομ, ο τερματοφύλακας της Κόβεντρι πέτυχε γκολ ισοφάρισης στο 90+5’, ο Άντι Κάρολ έκανε την… κουταμάρα της χρονιάς και πολλά άλλα σε μία ημέρα που συνέβησαν σχεδόν τα πάντα!

Ό,τι και να πει κανείς για αυτό το πρωτάθλημα θα είναι λίγο. Η Championship είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και η εξέλιξη των παιχνιδιών της Τετάρτης το επιβεβαιώνει. Αυτό που ξεχωρίζει κανείς, με μια πρώτη ματιά, είναι το γκολ του Άκπομ, ο οποίος σκόραρε στη νίκη της Μίντλεσμπρο με 3-1 επί της Χαλ.
Εντύπωση δεν προκαλεί το γκολ, αφού αυτό ήταν το 28ο φέτος, αλλά το ότι σκόραρε σε 9ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ στη κατηγορία! Το δεύτερο της «Μπόρο» αξίζει επίσης ειδική μνεία, αφού προήλθε από ασίστ του τερματοφύλακά της, Ζακ Στέφεν, με τελικό αποδέκτη τον Κάμερον Άρτσερ!
Από τον κίπερ της Μίντλεσμπρο σε αυτόν της Κόβεντρι, Μπεν Γουίλσον, ο οποίος σημείωσε το γκολ ισοφάρισης της ομάδας του, με αντίπαλο τη Μπλάκμπερν στις καθυστερήσεις. Σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, στη «μάχη» για την είσοδο στα πλέι-οφ, εκείνος προωθήθηκε σε ένα κόρνερ στο 90+5’ και με αρκετή δόση τύχης, πέτυχε ένα πολύτιμο γκολ για τους «γαλάζιους».
Ταυτόχρονα, η βραδιά περιείχε και ένα ασύλληπτο γκολ του Σορί Καμπά. Η Κάρντιφ πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» επί της Γουότφορντ με 3-1, με τον επιθετικό από τη Γουινέα να σημειώνει το τελευταίο τέρμα των φιλοξενούμενων. Υποδέχθηκε με το στήθος τη πάσα του Πέρι Εντζί και τελείωσε τη φάση με ανάποδο ψαλιδάκι, λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι.

Τέλος, το λάθος που διέπραξε ο Κάρολ μπορεί να στοιχήσει στη Ρέντιγκ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λούτον, σε ένα παιχνίδι όπου ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε δύο φορές (51’, 56’).
Απλώς, τη δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το χέρι, το γκολ μετά από καθυστέρηση ακυρώθηκε, ο ίδιος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και… αποβλήθηκε! Επιπλέον, η ομάδα του δέχθηκε γκολ στο τέλος, με αποτέλεσμα να παραμείνει εντός της ζώνης του υποβιβασμού!