Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, με απόσπαση χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό. Οι δράστες αποστέλλοντας σε κυπριακή εταιρεία ψευδή μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε σήμερα, στο ΤΑΕ Λεμεσού, από διευθυντή κυπριακής εταιρείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με αντιπρόσωπο εργοστασίου που εδρεύει στην Ιταλία, η κυπριακή εταιρεία προχώρησε τον περασμένο Μάρτιο, σε πληρωμή συνολικού ύψους €50,000, για αγορά οικοδομικών υλικών. Η πληρωμή έγινε με εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα στην Πολωνία, αντί σε τράπεζα της Ιταλίας, όπως υποδείχθηκε μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Στις 05 Απριλίου, η κυπριακή εταιρεία ενημερώθηκε από το ιταλικό εργοστάσιο ότι, το τιμολόγιο για την αγορά των υλικών δεν έχει εξοφληθεί, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι, οι δράστες της απάτης παρεισέφρησαν στη διαδικτυακή επικοινωνία της κυπριακής εταιρείας και του ιταλικού εργοστασίου, αποστέλλοντας μηνύματα για αποστολή των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό τους, σε τράπεζα στην Πολωνία.