Νίκη-χρυσάφι για τη Γουέστ Χαμ που επικράτησε με 1-0 της Σαουθάμπτον και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στον πάτο της βαθμολογίας παρέμειναν οι «Άγιοι».

Στο 17ο λεπτό το σουτ του Γουόλκοτ πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στο 25’ ο Αγκέρ έκανε το 1-0 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ με το γκολ να μετρά μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων στο VAR.

Στο 30’ η Σαουθάμπτον άγγιξε την ισοφάριση καθώς ο  Περό σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Φαμπιάνσκι έδιωξε σε κόρνερ και στο 36’ ο Κέρερ έφυγε μόνος στην κόντρα αλλά έχασε το κοντρόλ. στο 38ο λεπτό το φαλτσαριστό σουτ του Μπενραχμά έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπαζουνού και στο 45+2’ το σουτ του Μπόουεν σταμάτησε στο δοκάρι των «αγίων».

Στο 56ο λεπτό το σουτ του Μπόουεν από πλάγια αριστερά πέρασε μόλις έξω ενώ στο 64’ ο Φαμπιάνσκι είπε όχι σε σουτ των Λαβία και Αλκαράς. Στο 65’ το σουτ του Μπόουεν σταμάτησε στον Τσαλέτα Τσαρ και στο 75’ ο Μπαζουνού έσωσε μετά από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μπενραχμά.

Στο 82ο λεπτό το γύρισμα του Πακετά από δεξιά βρήκε σε αμυντικό των «αγίων» και ο Μπαζουνού έδιωξε δύσκολα. Στο 86ο λεπτό η Σαουθάμπτον άγγιξε την ισοφάριση εις διπλούν, με τον Ονουάτσου να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά αρχικά και τον Γουόκερ Πίτερς να σουτάρει άστοχα στη συνέχεια.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κέρερ, Αγκέρ, Έμερσον (88’ Κρέσγουελ), Ζουμά, Σούτσεκ (68’ Ντάουνς), Ράις, Πακετά (88’ Φορνάλς), Μπενραχμά, Μπόουεν, Ινγκς (65’ Αντόνιο)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπαζουνού, Γουόκερ Πίτερς, Μπεντνάρεκ, Τσαλέτα Τσαρ, Περό, Λαβία, Γουόρντ Πράουζ, Ελιουνούσι (54’ Σουλεμανά), Σ.Άρμστρονγκ (72’ Μέιτλαντ Νάιλς), Μαρά (54’ Αλκαράς), Γουόλκοτ (72’ Ονουάτσου)