Ο προπονητής της ΑΕΚ Χοσέ Λούις Όλτρα μίλησε σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το παιχνίδι με τον Ακρίτα και όχι μόνο.

Το αρχικό του σχόλιο: «Αυτού του είδους παιχνίδια είναι επικίνδυνα. Στην Ισπανία λέμε για παιχνίδι παγίδα. Είναι επικίνδυνο γιατί ο αντίπαλος διαθέτει κάλους παίκτες ασχέτως με τα αποτελέσματα. Θέλουν να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό και παίζουν χωρίς πίεση. Είναι επικίνδυνο για εμάς περισσότερο πνευματικά λόγω της θέσης μας και αυτής του αντιπάλου. Πρέπει να το προσεγγίσουμε σωστά το παιχνίδι και όχι βάση βαθμολογίας. Μου αρέσει ο Ακρίτας όπως παίζει και δεν πρέπει να σκεφτούμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί. Χρειάζεται να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να βγάλουμε καλό επίπεδο. Δεν περιμένω εύκολο παιχνίδι, αντίθετα περιμένω δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε την υποστήριξη από τον κόσμο μας για τους τρεις βαθμούς. Είναι από τα μας που με ανησυχούν».

Για το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για αποτέλεσμα, για την προετοιμασία στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και για τις προτεραιότητες:  «Πάντα μας απασχολεί το επόμενο παιχνίδι και το επόμενο είναι αυτό με τον Ακρίτα. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Μετά το αυριανό ματς θα σκεφτούμε το επόμενο. Το πιο σημαντικό είναι το επόμενο».

Για την πίεση που επικρατεί στην ΑΕΚ λόγω και της θέσης στην κορυφή και για τον κόσμο που ζητά πρωτάθλημα: «Παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό να έχουμε πίεση. Είμαστε μια ομάδα που διεκδικεί, μεγαλώνει και βελτιώνεται. Είναι φυσιολογικό οι φίλαθλοι να έχουν απαιτήσεις. Το λέω κάθε εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί για τη νίκη στο κάθε παιχνίδι. Ο κάθε ένας περιμένει να ακούσει μεγάλα λόγια, να με δει να έρχομαι εδώ να φωνάζω. Αυτό δεν ισχύσει για εμένα. Προτιμώ να συγκεντρώνομαι στον επόμενο αντίπαλο και αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Απολογούμαι σε αυτούς που περιμένουν να ακούσουν κάτι περισσότερο από εμένα».

Αν θα κάνει ροτέισιον και για την κατάσταση των Άλτμαν, Γιάκολις και Γκιούρτσο: «Πάντα προσπαθώ να επιλέγω την καλύτερη 11άδα και υπολογίζω τα πάντα. Τον αριθμό αγώνων της εβδομάδας, τον αντίπαλο, την τακτική συμπεριφορά της ομάδας. Δεν αποδεικνύεται πάντα η καλύτερη αλλά πάντα υπάρχουν στο μυαλό μου οι αλλαγές για να επιλέξω του καλύτερους για το παιχνίδι. Γιάκολις, Άλτμαν και Γκιούρτσο είναι εκτός. Ένιωσε και ο Πίριτς μια ενόχληση και θα μείνει εκτός. Επιστρέφουν Τρισκόφσκι και Γκαρσία»