Όταν άρχισε το ντέρμπι «αιωνίων» τίποτα δεν προδίκαζε τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωνόταν.
Γιατί η Ομόνοια τα έκανε όλα σωστά στο α’ ημίχρονο και με το δίκαιο τους όπως είπε και ο Ανδρέας Δημητρίου, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα χανόταν αυτό το παιχνίδι.
Κι’ όμως χάθηκε και πλέον για να καταφέρει η ομάδα να προκριθεί μέσω του επαναληπτικού θα χρειαστεί να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση.
Και αν δεν κάνει αυτή την υπέρβαση θα χαθεί η χρονιά από την 1η Μαρτίου.
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Η Ομόνοια προηγήθηκε στο σκορ, έπαιζε για 25 λεπτά με ποδοσφαιριστή περισσότερο και όχι μόνο δεν άντεξε να κρατήσει την ισοπαλία για να έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στη ρεβάνς, έχασε το παιχνίδι με αποτέλεσμα να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ για να μείνει χωρίς στόχους από Μάρτιο μήνα.
Σαν να και κάποιος κατέβασε τον διακόπτη. Κάποιος θα μας πει ότι έπαιξε ρόλο η αποβολή του Σωφρόνη Αυγουστή στο φινάλε του α΄ μέρους. Ναι, επηρέασε το γεγονός αυτό αλλά όχι και έτσι. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αυτό και το τόνισε αυτό και ο στενός του συνεργάτης Μιγκέλ Μπεντόγια.
Και μιας και… το έφερε η κουβέντα, ο προπονητής της Ομόνοιας θα χάσει τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα και θα επιστρέψει στον πάγκο στον επαναληπτικό, δηλαδή στο παιχνίδι της χρονιάς.

Η ΗΤΤΑ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
Η κακή πορεία της ομάδας και με αφορμή την ήττα όπως αυτή ήρθε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ έφεραν και την ένταση στο τέλος εκτός γηπέδου. Η επίθεση μερίδας κόσμους στον πρόεδρο του σωματείου Μάριο Αργυρίδη καταδεικνύει απόλυτα στην εσωστρέφεια στην οποία κατρακύλησε η Ομόνοια. Οι τέσσερις ήττες και η μόλις μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια έφερε το ξέσπασμα του κόσμου.

Χρίστος Χρίστου