Ποτέ η ΑΕΚ δεν είχε εύκολο βράδυ στο Παραλίμνι. Όταν λέμε ποτέ, εννοούμε…ποτέ. Από την πρώτη μέρα της ιδρύσεως της. Το δείχνει και η παράδοση. Μάλιστα, τις τελευταίες τρεις φορές που επισκέφτηκε το «Τάσος Μάρκου», δέχθηκε ισάριθμες ήττες.
Στην τελευταία τους συνάντηση στο Παραλίμνι αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι, χάνοντας με 2-1 στις 2 Οκτωβρίου 2020. Προηγουμένως, στις 3 Μαρτίου του ιδίου έτους, έχασε με το ίδιο σκορ, ενώ με 2-1 έχασε και στις 3 Δεκεμβρίου 2018!
Παρεμπιπτόντως, η τελευταία φορά που η ΑΕΚ πήρε το «διπλό» επί της ΕΝΠ, ήταν στις 9 Ιανουαρίου 2016 με 1-0, με σκόρερ τον Αντρέ Άλβες. Σχεδόν δηλαδή πριν από επτά χρόνια…
Η παράδοση λοιπόν…δείχνει το πώς θα πρέπει η ομάδα της Λάρνακας να αντιμετωπίσει τον αγώνα. Με το μέγιστο βαθμό σοβαρότητας κι όπως είπε κι ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα, να δώσει το μάξιμουμ των δυνάμεών της. Μόνο έτσι θα πάρει αυτό που θέλει και θα διευρύνει το σερί της στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα…
Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένοι λόγω καρτών Τόμοβιτς-Άλτμαν και ο τραυματίας Ναούμ. Αλλαγές στην ενδεκάδα θα υπάρξουν. Ένα πιθανό σχήμα, θα αποτελείται από τους Πίριτς, Γκονζάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Ροσάλες, Λέδες ή Σανχούρχο, Πονς, Γκιούρτσο, Φαράζ, Τρισκόφσκι και Λόπες.

Ανδρέας Βεντούρης