Συνολικά 832 παίκτες θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και το SDNA ξεχωρίζει τους δέκα που όλοι περιμένουν να δουν και άλλους δέκα από την απόδοση των οποίων μπορεί να κριθεί η πορεία των ομάδων τους στη διοργάνωση.
Δεν ταξίδεψαν όλοι με το ίδιο όνειρο, δεν έχουν όλοι τον ίδιο στόχο. Για κάποιους είναι αρκετή ακόμα και η παρουσία τους στην αποστολή που βρίσκεται στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, άλλοι δεν θέλουν απλά να παίξουν, αλλά στοχεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι σταρ

Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία)

Είναι ο παίκτης που έλαμψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αυτός που αναδείχθηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του τουρνουά και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου με τους «τρικολόρ». Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από τη Ρωσία μέχρι το Κατάρ, ο Μπαπέ ωρίμασε, έγινε ακόμα καλύτερος και θέλει πια μόλις στα 23 του να αναδειχθεί για δεύτερη φορά πρωταθλητής κόσμου.

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

Θα είναι το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα λάβει μέρος, όπως ο ίδιος έχει κάνει γνωστό εδώ και καιρό. Μετά και το περσινό Κόπα Αμέρικα, ο Αργεντινός σούπερ σταρ πηγαίνει στο Κατάρ έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Και, φυσικά, αυτό το… σχεδόν αφορά την απουσία του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή από το βιογραφικό του. Επομένως είναι… ή τώρα ή ποτέ για τον Μέσι, ο οποίος ηγείται της εθνική ομάδας της Αργεντινής και θέλει να είναι αυτός που θα σηκώσει πρώτος το τρόπαιο στις 18 Δεκεμβρίου.

Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο)

Ένας σταρ με μια πολύ δύσκολη δουλειά… Το Βέλγιο τα πήγε εξαιρετικά πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, δημιούργησε προσδοκίες, αλλά ακόμα και η παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εφικτός στόχος. Ο Ντε Μπρόινε είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει στη Μάντσεστερ Σίτι, ικανός να αφήσει τον κόσμο άφωνο με τις ενέργειές του, και θέλει να δείξει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να «κουβαλήσει» την εθνική ομάδα της χώρας του.  Με τρία γκολ και δεκατρείς ασίστ σε 17 επίσημους αγώνες, άρχισε εντυπωσιακά την χρονιά με τη Σίτι.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω όσων συμβαίνουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα τον επηρεάσει αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ο Ρονάλντο έχει αποδείξει ότι δεν «μασάει» στα δύσκολα και πλαισιώνεται στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας από εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλύτερους από εκείνους που σήκωσαν το EURO. Δήλωσε πως αν κατακτήσει το Μουντιάλ, θα σταματήσει το ποδόσφαιρο και αυτό δείχνει πόσο πολύ το θέλει.

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

Αρκετές φορές έχει κατηγορηθεί πως φάνηκε «λίγος» στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είναι τώρα πιο ώριμος για να οδηγήσει τη «σελεσάο» στην κορυφή του κόσμου. Είναι, βέβαια, σε μια ηλικία που θα έχει και άλλη ευκαιρία για να το κάνει, αλλά τώρα είναι σε πολύ καλό σημείο στην καριέρα του, έκανε καλή σεζόν ως τώρα με τους Παριζιάνους και πηγαίνει στο Κατάρ με… φόρα.

Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Ολλανδία)

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος απόλυτα δικαιολογημένα συγκαταλέγεται στους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου. Ο άσος της Λίβερπουλ είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας που έχει πολλές φιλοδοξίες για να φτάσει μακριά σε αυτή τη διοργάνωση.

Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία)

Ήταν ο μεγάλος απών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Τότε είχε μείνει εκτός της αποστολής της Γαλλίας, για εξωαγωνιστικούς λόγους, αλλά ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον επανέφερε για το EURO του περσινού καλοκαιριού και, φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να λείπει από τη λίστα για το Κατάρ έχοντας κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» μόλις πριν από μερικές εβδομάδες. Έκανε φανταστική σεζόν πέρυσι και παρά το γεγονός ότι φέτος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, παραμένει ένας επιθετικός που όλοι φοβούνται.

Λούκα Μόντρις (Κροατία)

Μπορεί η εθνική ομάδα της Κροατίας να μην κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο στο Μουντιάλ του 2018, αλλά οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετές για να αναδειχθεί καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Μπορεί να κέρδισε την ατομική διάκριση, και κατόπιν να πήρε και τη «Χρυσή Μπάλα», αλλά του έμεινε η πικρία ότι η Κροατία έφτασε στον τελικό, αλλά δεν… ήπιε νερό.

Χάρι Κέιν (Αγγλία)

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας θα είναι ο παίκτης «κλειδί» για την πορεία των «λιονταριών» σε αυτό το Μουντιάλ. Ο επιθετικός της Τότεναμ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση της Ρωσίας και θέλει και τώρα να «φορτώσει» τα αντίπαλα δίχτυα και να οδοηγήσει τους συμπαίκτες του όσο πιο μακριά γίνεται. Ο στόχος δεν έχει αλλάξει: θέλει να είναι αυτός που θα πάρει το τρόπαιο… σπίτι!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία)

Δεν περιμένουμε, φυσικά, να μάθουμε τώρα την αξία του 34χρονου Πολωνού επιθετικού. Αφού διέλυσε κάθε ρεκόρ με τα γκολ του στην Μπάγερν, ο Λεβαντόφσκι πήγε στη Μπαρτσελόνα και είναι πάντα αυτός που οδηγεί στις επιτυχίες την εθνική ομάδα της Πολωνίας. Η μοναδική εμπειρία του σε Μουντιάλ είναι αυτή του 2018, όταν οι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να προκριθούν από τη φάση των ομίλων. Τώρα θέλουν το κάτι παραπάνω.

Οι αντιστάρ

Ντούσαν Βλάχοβιτς (Σερβία)

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του 22χρονου επιθετικού στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Στα 22 του χρόνια, ο Βλάχοβιτς κατάφερε να »λάμψει» στο καμπιονάτο με τη φανέλα της Φιορεντίνα και να πάρει μεταγραφή για τη Γιουβέντους. Δυνατός, ταχύς, με εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα, πλαισιώνεται από ταλαντούχους συμπαίκτες και θέλει με τις εμφανίσεις του στο Κατάρ να… ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του.

Τζόσουα Κίμιχ

Στα 27 του χρόνια, ο άσος της Μπάγερν θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι η «μηχανή» της «νάσιοναλμανσαφτ», που θέλει να βαδίσει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών δείχνοντας ότι η παρουσία της στη Ρωσία, όπου αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, ήταν μια παρένθεση και μόνο στη σπουδαία ιστορία της.

Βινίσιους Τζούνιορ (Βραζιλία)

Αν και από τους νεότερους σε ηλικία παίκτες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, ο Βινίσιους έχει «ψηθεί» τα προηγούμενα χρόνια σε τοπ επίπεδο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας της. Τώρα θα πρέπει να δείξει την αξία του και με τη «σελεσάο», καθώς πολλοί περιμένουν από αυτόν να είναι ένας από τους αστέρες του Μουντιάλ.

Πέδρι (Ισπανία)

Ο νεαρός αστέρας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας θέλει να αποτελέσει τον παίκτη εκείνο στον οποίο θα στηριχθεί ο Λουίς Ενρίκε για τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποτελώντας τον διάδοχο των Αντρές Ινιέστα, Τσάβι, Σέρχιο Μπουσκέτς. Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις πέρυσι στο EURO και θέλει να κάνει ακόμα καλύτερες στο Μουντιάλ.

Κρίστιαν Πούλισικ (ΗΠΑ)

Αν η εθνική ομάδα των ΗΠΑ θέλει να κάνει κάτι καλό σε αυτή τη διοργάνωση, τότε το… βάρος πέφτει στον Πούλισικ. Θα πρέπει αυτός να βοηθήσει την ομάδα με τα γκολ, ελπίζοντας ότι θα βρει τη φόρμα του, μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα που είχε στην Τσέλσι.

Κρίστιαν Έρικσεν (Δανία)

«Πάγωσε» όλον τον κόσμο με την κατάρρευσή του στο EURO, έμεινε εκτός δράσης για οκτώ μήνες, γύρισε στα γήπεδα πρώτα με τη Μπρέντφορντ και μετά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα είναι και στο Κατάρ με την εθνική ομάδα της Δανίας. Η επιστροφή του Έρικσεν πρόσθεσε στους ήδη «ψυχωμένους» Δανούς διεθνείς, επιπλέον κίνητρο και ομαδικό πνεύμα, με τον προπονητή, Κάσπερ Χιούλμαντ, να εκθειάζει σε κάθε ευκαιρία τον έμπειρο μεσοεπιθετικό.

Σον Χέουνγκ-μιν (Νότια Κορέα)

Ακόμα κι αν δεν καταφέρει τελικά να αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει, ο Σον είναι ο μεγαλύτερος σταρ της Νότιας Κορέας, είναι ο καλύτερος και ο πιο έμπειρος παίκτης της, αυτός με τις περισσότερες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Έντσον Άλβαρες (Μεξικό)

Ο χαφ του Άγιαξ, που το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά σε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ, αποτελεί την «καρδιά» του συνόλου σε αγωνιστικό επίπεδο. Παίζοντας ως κεντρικό χαφ, ο Άλβαρες δίνει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και σχεδόν όλα ξεκινούν από αυτόν.

Ντάργουιν Νούνιες (Ουρουγουάη)

Ναι, η εθνική ομάδα της Ουρουγουάης έχει τον Λουίς Σουάρες και τον Έντινσον Καβάνι, αλλά πια διαθέτει και νέο… αίμα, που θέλει να «ανακατευτεί» με το παλιό και να την οδηγήσουν σε μια επιτυχία. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα πάρει μέρος ο επιθετικός της Λίβερπουλ και θέλει να κάνει… αίσθηση. Αν είναι σε καλή κατάσταση, θα τα καταφέρει.

Σαρντάρ Αζμούν (Ιράν)

Παρα τις πιέσεις που δέχθηκε ο Κάρλος Κεϊρόζ να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή της εθνικής ομάδας του Ιράν, λόγω των δημόσιων επικρίσεών του προς την κυβέρνηση της χώρας, ο Αζμούν θα είναι δυναμικά παρών στο Κατάρ. Στα 27 του ο επιθετικός της Λεβερκούζεν είναι ο ηγέτης των Ιρανών έχοντας 65 συμμετοχές και 41 γκολ με το εθνόσημο.