Μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ΑΕΛ ήταν ο Πέρα Πονς. Ο Ισπανός ήταν πραγματικά ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΣ. Είχε πολλά τρεξίματα, έκλεψε ουκ ολίγες φορές την μπάλα, την κυκλοφόρησε σωστά, έβγαλε εξαιρετικές μπαλιές, έκοψε, γενικώς ήταν ένα…μηχανάκι στη μεσαία γραμμή της ομάδας της Λάρνακας.
Ο Πονς βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχει ανεβάσει αρκετά την απόδοσή του το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι αρκετά βελτιωμένος κι έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να καλυφθεί το κενό του τραυματία Όιερ Σανχούρχο.
Κάτι που πιθανόν να μην γνωρίζουν πολλοί: στο ματς με τη Ρεν στη Γαλλία, ο…μετρητής έδειξε ότι ο Ισπανός μέσος κάλυψε 13 χιλιόμετρα στο γήπεδο!!! Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε την προτελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ και πέραν πάσης αμφιβολίας, ήταν μια ολόσωστη κίνηση από τον Τσάβι Ρόκα.
Μπορεί να εξέπληξε τότε με την επιλογή του, όχι στο πρόσωπο αλλά στη θέση, αλλά ορθώς προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση για να υπάρχει ακόμη μία ποιοτικότατη λύση στη μεσαία γραμμή…

Ανδρέας Βεντούρης