Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ στην ανάλυση των φάσεων, στάθηκε και στο παιχνίδι Καρμιώτισσα-ΑΕΛ.
Η ανάλυση:

Καρμιώτισσα – ΑΕΛ, 1ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Έμμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα.
VAR: Καμιά παρέμβαση.
Σωστή απόφαση:Παρέμβαση VAR, on field review, πέναλτι και ακύρωση της κίτρινης κάρτας για τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή με τον αριθμό 7.
Επεξήγηση φάσης: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής είναι καθαρά κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής, προσπαθεί να παίξει την μπάλα αλλά δεν την βρίσκει και κλωτσά τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή στο πόδι. Το χτύπημα αυτό προκάλεσε την πτώση του επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή στο έδαφος. Λανθασμένα ο διαιτητής τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή για θέατρο. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR το οποίο λανθασμένα δεν έκανε παρέμβαση.
Λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει παρέμβαση: Καθαρή επαφή του αμυνόμενου με τον επιτιθέμενο και ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής δεν βρήκε την μπάλα.

Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα, 49ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Τέρμα.
VAR: Καμιά παρέμβαση – επιβεβαίωσε το τέρμα.
Επεξήγηση: Επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής, που ήταν σε θέμα offside την στιγμή που χτυπήθηκε η μπάλα απο συμπαίκτη του και ο οποίος δεν έκανε παρέμβαση προς τον αντίπαλο, γίνεται κάτοχος της μπάλας από αντίπαλο ποδοσφαιριστή μετά που αυτός έπαιξε την μπάλα σκόπιμα με το κεφάλι. Στη συνέχεια, ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής, έδωσε πάσα σε συμπαίκτη του ο οποίος σκόραρε. Ο διαιτητής και ο βοηθός διαιτητής, κατακύρωσαν το τέρμα, ορθά, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR σύμφωνα με το πρωτόκολλο και ορθά επιβεβαιώθηκε η επίτευξη του τέρματος.