Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ επιβεβαιώνει το τριπλό λάθος του διαιτητή Παναγιώτη Χατζηγεωργίου στο παιχνίδι Ακρίτας-ΑΠΟΕΛ.
Η ανάλυση:

Ακρίτας – ΑΠΟΕΛ, 6ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Άμεσο φάουλ και κόκκινη κάρτα.
VAR: Παρέμβαση VAR, on field review, άμεσο φάουλ, κίτρινη κάρτα, ακύρωση της κόκκινης κάρτας.
Απόφαση διαιτητή μετά από on field review: Άμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα.
Έγινε καθαρή παράβαση από τον αμυνόμενο ποδοσφαιριστή στον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή εκτός της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ και κόκκινη κάρτα γιατί λανθασμένα θεώρησε ότι υπήρξε στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR και κλήθηκε ο διαιτητής σε on field review. Μετά το on field review, ο διαιτητής ορθά άλλαξε την απόφαση του δίνοντας άμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα.
Λόγοι που λήφθηκαν υπόψη για την παρέμβαση του VAR: Η τοποθέτηση και ο αριθμός των αμυνόμενων ποδοσφαιριστών που υπήρχαν στη φάση και το γεγονός ότι ήταν αδύνατο για τον επιτιθέμενο να σκοράρει άμεσα.

ΑΚΡΙΤΑΣ – ΑΠΟΕΛ, 48ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή
: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Καμιά παρέμβαση.
Ορθή απόφαση: Παρέμβαση VAR, on field review, κόκκινη κάρτα.
Επεξήγηση:Ο ποδοσφαιριστής με τον αριθμό 8 παίζει την μπάλα και στη συνέχεια, με τεντωμένο πόδι, από το πλάι,  με μεγάλη ταχύτητα και υπερβολική δύναμη, χτυπά τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή στο γόνατο με τις τάπες του παπουτσιού. Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR και λανθασμένα, δεν έγινε παρέμβαση.
Παράγοντες που έπρεπε να ληφθούν υπόψη από το VAR για να κάνει παρέμβαση: Το ψηλό σημείο της επαφής, το χτύπημα με τεντωμένο πόδι με τις τάπες του παπουτσιού που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του αντίπαλου ποδοσφαιριστή, η μεγάλη ταχύτητα και η υπερβολική δύναμη.

Ακρίτας – ΑΠΟΕΛ, 68ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή
: Πέναλτι.
VAR: Καμιά παρέμβαση.
Ορθή απόφαση: Παρέμβαση VAR, on field review, όχι πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής ακούμπησε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής, εντελώς οριακά, ακουμπά το πόδι του επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή ο οποίος, χρησιμοποίησε αυτή την επαφή για να πέσει εύκολα στο έδαφος. Λανθασμένα ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR το οποίο, λανθασμένα δεν έκανε παρέμβαση.