Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για όλα όσα αφορούν την ομάδα.
Για την πρώτη προπόνηση του κ. Γιανέφσκι: «Άρχισε από χθες το έργο του. Είναι έμπειρος προπονητής και μπορούμε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας μας. Θα έχει την απόλυτη στήριξη μας. Δικαιούμασταν πολύ περισσότερους βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια. Η διοίκηση ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Θα κάνουμε προσπάθεια για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Πιστεύουμε ότι έχουμε την ποιότητα στο ρόστερ για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει πίστη και αισιοδοξία, αφού ήρθαν παίκτες με πολύ καλά βιογραφικά. Πιστεύουμε ότι θα αρχίσει η ανασύνταξη».
Για τα αγωνιστικά: «Πολλοί ποδοσφαιριστές θα επανέλθουν στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Μέχρι τη Δευτέρα, θα μπουν σε κανονικό ρυθμό προπόνησης, σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές».
Για τις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Μάζιτς: «Περιμέναμε με αγωνία τις τοποθετήσεις για τις αποφάσεις του VAR με την επεξήγηση των φάσεων. Με έκπληξη δεν το είδαμε αυτό. Να μας εξηγήσει γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα. Απαιτούμε το σεβασμό που αξίζει το σωματείο και ο κόσμος μας. Δεν θα ανεχτούμε διαιτησίες που θα μας στερήσουν βαθμούς. Η ομάδα στερήθηκε βαθμούς και αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Και με την ΕΝΠ και με τον Ολυμπιακό και με τη Δόξα. Τα όσα ανέφερε ο κ. Μάζιτς δεν μας βρίσκουν σύμφωνους».
Θα πρέπει να έχουμε ξένους διαιτητές; «Πρέπει να βρεθούν λύσεις. Υπάρχουν πολλοί Κύπριοι διαιτητές που μπορούν να ανταποκριθούν, φτάνει να εφαρμόζουν τους κανονισμούς. Με τη Δόξα είδαμε διαφορετικές συμπεριφορές. Είδαμε τη φάση ξεκάθαρα, δεν ξέρουμε αν είδε κάτι διαφορετικό ο VARίστας. Η δική μας φάση εξετάστηκε σε 6-8 δευτερόλεπτα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε να εξετάζονται φάσεις ακόμα μέχρι και πέντε λεπτά».