Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Conference League στις 29 Μαΐου. Ο δρόμος αμφότερων για να φτάσουν ως τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν μακρύς, αλλά είχε και… κοινούς σταθμούς. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν τρεις ίδιους αντιπάλους στην πορεία τους μέχρι το παιχνίδι τίτλου. Συγκεκριμένα, έπαιξαν από κοινού με ΓκενκΤσουκαρίτσκι και Φερεντσβάρος.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν τους Βέλγους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με 1-0 εντός και 1-1 στη ρεβάνς, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να ισοφαρίζει στο 96’. Στον επόμενο γύρο, οι Πειραιώτες απέκλεισαν την Τσουκαρίτσκι με δύο νίκες, 3-1 εντός και 0-3 στη Σερβία. Και τον Φεβρουάριο πλέον, για τα playoffs του Conference League (όπου μεταφέρθηκαν ως τρίτοι του ομίλου του Europa League), απέκλεισαν την Φερεντσβάρος, επίσης με δύο νίκες, 1-0 και 0-1 και σκόρερ των δύο αγώνων-ποιον άλλον;-τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Η δε Φιορεντίνα έπαιξε με τις τρεις αυτές ομάδες στους ομίλους του Conference League. Με την Γκενκ πήρε 2-2 στο Βέλγιο και επικράτησε 2-1 στην Ιταλία, με την Τσουκαρίτσκι πήρε δύο νίκες, 6-0 και 0-1, ενώ με τη Φερεντσβάρος οι «βιόλα» ήρθαν δύο φορές ισόπαλοι, 2-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι» και 1-1 στη Βουδαπέστη.