Στην ιστορία του Ολυμπιακού θα μείνει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τις φετινές του τρελές επιδόσεις, έχοντας ήδη κερδίσει τις καρδιές των οπαδών του. Ο Μαροκινός επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Σεντρίκ Μπακαμπού, αλλά κανένας δεν περίμενε ότι όχι μόνο θα ξεπερνούσε τα επιτεύγματα του Κονγκολέζου, αλλά θα απειλούσε επιδόσεις μεγάλων μορφών των «ερυθρόλευκων».

Παίζοντας μόλις μια σεζόν και 18 αγώνες, ο  Ελ Κααμπί έφτασε στη 2η θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα έφτασε τα 15 γκολ, όσα και οι Αναστόπουλος και Τζόρτζεβιτς. Μόνο ο συμπατριώτης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει περισσότερα, 20, σύμφωνα με τα στοιχεία του soccerbase.

Από αυτά τα ευρωπαϊκά γκολ, τα 10 τα πέτυχε στο Conference League,  ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των γκολ σε μια σεζόν της διοργάνωσης. Το 2021-22 ένας άλλος Αφρικανός, ο Νιγηριανός Σίριελ Ντέσερς της Φέγενορντ είχε επίσης 10 τέρματα. Με τη διαφορά, ότι ο φορ του Ολυμπιακού έχει έναν ακόμη αγώνα μπροστά του, τον τελικό, όπου μπορεί να πιάσει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως τα 5 από αυτά τα γκολ, ο 30χρονος στράικερ τα πέτυχε απέναντι στην Άστον Βίλα, με το χατ τρικ στο Μπέρμιγχαμ και τα δυο χθες στο Φάληρο.