Ο Στεφ Κάρι δεν ήταν απλώς ένας ακόμη παίκτης, που σημείωσε ένα έντονο prime για να φτάσει στην κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος το άλλαξε και το επηρέασε όσο κανείς άλλος, και απείλησε να το καταδυναστεύσει. Μόνο ένας «Βασιλιάς» μπορούσε να σταματήσει τους Γουόριορς του 73-9, και τον Κάρι που αναδείχθηκε MVP με απόλυτη ομοφωνία, για δεύτερη σερί χρονιά, στις 10 Μαΐου του 2016.

Η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα δεδομένα, τα πρόσωπα και τα συναισθήματα,  στον παγκόσμιο αθλητισμό της σύγχρονης εποχής, καθιστά πολλές φορές δύσκολο να ανακαλέσεις μια χρονική περίοδο, και να τη βιώσεις με την ίδια ένταση.

Ταυτόχρονα, το πως χαράζονται όλα αυτά στη μνήμη μας, εξαρτάται εν πολλοίς από το τελικό αποτέλεσμα. Σε συνδυασμό με την αμερικάνικη «τρέλα», λοιπόν, οι Γουόριορς του 73-9, τη σεζόν 2015-16, είναι η ομάδα που κατάφερε να χάσει τους τελικού του NBA, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της κανονικής περιόδου, και το προβάδισμα με 3-1 στους Τελικούς. Ο Στεφ Κάρι, ο άνθρωπος που δεν κατάφερε να «κλείσει» εκείνο το πρωτάθλημα.

Ας προσπαθήσουμε, όμως,, να ανακαλέσουμε, τα συναισθήματα που προκαλούσε ο Στεφ Κάρι και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πριν από εκείνη την επική σειρά Τελικών, κόντρα στους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς .

Τρόμος και απελπισία είναι ίσως οι δύο πιο αντιπροσωπευτικοί όροι. Πλήρης αδυναμία κατανόησης του τι είναι αυτό που παίζουν οι Γουόριορς και αντιμετώπισής του.

Τη διετία 2014-2016, το NBA «άνηκε» στον Στεφ Κάρι περισσότερο από ποτέ. Αυτός ήταν το πρόσωπο της Λίγκας. Και στις 10 Μαΐου του 2016, η κυριαρχία του έφτασε στο απόγειό της, λίγο πριν την (προσωρινή) πτώση.

Ο Στεφ Κάρι αναδείχθηκε ομόφωνα MVP, σε μια από τις καλύτερες regular season που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο (30.1 πόντοι, 6.7 ασίστ, 45.4% 3π.)! Δεύτερο σερί  MVP (είχε να γίνει από τον Στιβ Νας – 2004/06), όντας ταυτόχρονα κάτοχος του δαχτυλιδιού του 2015, και κάνοντας… θρύψαλα το δικό του ρεκόρ εύστοχων τριπόντων σε μια σεζόν (402), το οποίο διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Ο θρύλος του Στεφ Κάρι συνεχίζει να μεγαλώνει κάθε φορά που πατάει παρκέ. Το NBA, όμως, για δύο χρόνια, «άνηκε» σε αυτόν με τρόπο που για ελάχιστους στην ιστορία μπορούμε να πούμε πως ίσχυσε.

Για να σταματήσει το «τρένο», χρειαζόταν κάτι υπεράνθρωπο, το οποίο τελικά βρέθηκε και είχε ονοματεπώνυμο: ΛεΜπρόν Τζέιμς. Μια από τις πιο ωραίες εποχές στην ιστορία του NBA, έφτασε στο τέλος της μετά τους Τελικούς του 2016. Ίσως έτσι έπρεπε να γίνει, γιατί όσα μας προσέφερε αυτό το rivalry εκείνη τη διετία, δε θα μπορούσαν με τίποτα να επαναληφθούν, πόσο μάλλον να ξεπεραστούν.